Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη βλάπτει και σε μικρές ποσότητες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα έρευνα συνδέει το ποτό με πρόωρο τοκετό.

Ακόμα και η «μετρημένη» κατανάλωση αλκοόλ κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επιβλαβής, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Epidemiology and Community Health, την τελευταίο «επεισόδιο» στη συζήτηση για το εάν είναι ασφαλής έστω και η μικρή κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού ενώ το βρετανικό Σύστημα Υγείας συστήνει αποφυγή του αλκοόλ τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά την επιχείρηση της σύλληψης.

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό πως είναι επιβλαβής καθώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Η έρευνα σε 1264 γυναίκες στο Leeds έδειξε πως η κατανάλωση άνω των δύο «μονάδων» αλκοόλ διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, αλλά ακόμα και το αλκοόλ με μέτρο αυξάνει τον κίνδυνο.

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, δεν θέλουμε τις γυναίκες που εγκυμονούν σήμερα να πανικοβληθούν. Απλά δεν πρέπει να πίνουν, και αν πίνουν, να σταματήσουν όσο διαρκεί η εγκυμοσύνη», τόνισε στο BBC η Camilla Nykjaer, μία από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leeds.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.