Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τη Δευτέρα θα ανοίξει η ΑΣΟΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στην ενέργεια του πρύτανη να κλείσει το ίδρυμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «ανταρτοπόλεμο» στην οδό Πατησίων μεταξύ της αστυνομίας και εξωπανεπιστημιακών με αφορμή το παραεμπόριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πραγματοποιείται επί του πεζοδρομίου της οδού Πατησίων, μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους.

Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ' επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία τού Πανεπιστημίου. Για τους λόγους αυτούς, με απόφαση του πρύτανη, το Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου έκλεισε από την Τετάρτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συγκλήτου και προστίθεται:

«Η Σύγκλητος, ομόφωνα εγκρίνει τις ενέργειες του πρύτανη και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στους χειρισμούς του και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος, την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, την προστασία των υποδομών τού Πανεπιστημίου, καθώς και τη διαφύλαξη του καλού του ονόματος. Η Σύγκλητος θεωρεί ότι αποτελεί μείζον ζήτημα, που επηρεάζει καθοριστικά τις συνθήκες διεξαγωγής του ακαδημαϊκού έργου, την ποιότητα ζωής, ακόμη δε και τη σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας, το θέμα της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου. Είναι ανάγκη άμεσα να αναπτυχθούν οι κατάλληλες θεσμικές και οργανωτικές υποδομές για την ασφάλεια στα πανεπιστήμιά μας.

Ειδικότερα, είναι ανάγκη η Πολιτεία, και ιδιαίτερα το εποπτεύον Υπουργείο Παιδείας, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, που σήμερα απουσιάζει, το οποίο θα ρυθμίζει θέματα ασφάλειας στα ΑΕΙ και βάσει του οποίου θα οργανωθούν και στελεχωθούν σε κάθε ΑΕΙ υπηρεσίες, που θα επιλαμβάνονται θεμάτων ασφάλειας και προστασίας των μελών και της περιουσίας των Ιδρυμάτων. Επίσης, είναι αναγκαίο να χρηματοδοτηθούν τα ΑΕΙ για την ανάπτυξη αυτών των υποδομών. Επισημαίνεται, ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, με απόφασή της από τον Νοέμβριο 2012, έχει διαπιστώσει την αναγκαιότητα των παραπάνω και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Παιδείας για την υλοποίησή τους.

Τέλος, η Σύγκλητος αποφασίζει, λόγω της μεγάλης σημασίας τού θέματος, να παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση. Ενημερώνει δε τα μέλη της κοινότητας ότι το Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 17/3/2014, 7:00».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.