Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ο μύθος των λαχανικών που κάνουν κατακράτηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες.

Και τι δεν έχει ακουστεί σε σχέση με τη δίαιτα και τις κατακρατήσεις υγρών. Πολλοί λένε ότι το λάχανο για παράδειγμα και η ντομάτα προκαλούν κατακρατήσεις σε υγρά. Τέτοιες απόψεις πραγματικά δεν έχουν κανένα ίχνος αλήθειας και επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Το λάχανο, η ντομάτα αλλά και όλα τα φρούτα και λαχανικά, όχι μόνο δεν προκαλούν κατακράτηση αλλά αποτελούν κατεξοχήν τρόφιμα που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς φυσικής μας αποτοξίνωσης και μας βοηθούν να απομακρύνουμε τα περιττά υγρά και τις τοξίνες από το σώμα μας.

Ωστόσο στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί και να προσέξουμε δύο πράγματα:

Πρώτον, αν σε μια σαλάτα λαχανικών προσθέτουμε υπερβολική ποσότητα αλατιού συστηματικά, λογικό είναι να έχουμε κατακρατήσεις σε υγρά. Όχι όμως λόγω των λαχανικών αλλά λόγω του αλατιού.

Δεύτερον, τα βραστά λαχανικά, όπως το βραστό λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, πολλές φορές κατά το μεταβολισμό τους στο έντερο παράγουν πολλά αέρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα έντονο φούσκωμα, έναν εντερικό παροξυσμό, που μπορεί να κάνει και μια μικρή κατακράτηση. Αν έχετε διαπιστώσει κάτι τέτοιο, τότε απλά αποφεύγετε τα βραστά λαχανικά ή αν αυτό επαναληφθεί και με την ωμή τους μορφή, μάθε να ζείτε χωρίς το συγκεκριμένο λαχανικό.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.