Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ποιες φράσεις δεν πρέπει να λένε οι εφοριακοί στους θυμωμένους πολίτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το… απίθανο «τεστ των 2 λεπτών» και οι 21 εντολές του ΥΠΟΙΚ.

Σεμινάρια με οδηγίες προς τα στελέχη των ΔOY για το πώς να χειρίζονται… έντεχνα την αγανάκτηση των πολιτών για τις φορολογικές επιδρομές του κράτους διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι εφοριακοί μαθαίνουν ποιες είναι οι λέξεις και οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν όταν μιλούν με φορολογούμενους, ενώ τους δίδονται ασκήσεις με τις οποίες καλούνται να εξασκήσουν την ικανότητά τους στην ευεργετική ακρόαση και τη… συναισθηματική νοημοσύνη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι περισσότεροι εφοριακοί που πήγαν μέχρι τώρα στα σεμινάρια εξεπλάγησαν και αντέδρασαν στις οδηγίες των εκπαιδευτών. Διαμαρτυρήθηκαν μάλιστα έντονα για την ιεράρχηση που κάνει το υπουργείο Οικονομικών ως προς τα προβλήματα στο έργο των εφοριών.

Οι εφοριακοί καλούνται, μάλιστα, βάσει ενός κειμένου στο οποίο περιλαμβάνονται 21 εντολές, να κάνουν το «τεστ των 2 λεπτών». Οι 21 εντολές αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, να γράψει ο εφοριακός αλλά και να υπογραμμίσει το όνομά του, να κάνει τέσσερις τρύπες στο χαρτί, να πολλαπλασιάσει το 123 με το 123, όπως να κάνει την πράξη 456x78x2+899 αλλά και τη διαίρεση του 999 διά 245 και να γράψει τα αποτελέσματα και να φωνάζει πού και πού δυνατά φράσεις όπως «πάω καλά» (χωρίς ερωτηματικό) ή «σχεδόν τελείωσα».

Καλείται επίσης ο εφοριακός να ζωγραφίσει ένα τρίγωνο και να το βάλει σε έναν κύκλο… Βέβαια το εν λόγω τεστ δεν είναι ακριβώς αυτό. Το πραγματικό έχει σκοπό να είναι ο εφοριακός απολύτως προσηλωμένος στο διάβασμα του κειμένου ώστε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει τίποτα από όλα αυτά όπως ρητώς αναφέρει η εντολή Νο 21 σε συνδυασμό με την εντολή Νο2!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.