Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αχαΐα: Στον "αέρα" 2.500 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων από το "λουκέτο" στον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πάγωσε» ο ΕΟΠΥΥ «πάγωσαν» και οι ελπίδες τους ότι σύντομα θα περνούσαν από τα ΚΕΠΑ ώστε να τους συνεχιστεί η απρόσκοπτη χορήγηση των προνοιακών τους επιδομάτων. 

Περισσότερα από 2.500 άτομα στην Αχαΐα παρακολουθούν τις εξελίξεις και προσδοκούν πως ο Γολγοθάς τους σύντομα θα έχει αίσιο τέλος, αφού, η πλειονότητα ζούσε από τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία για διάφορους λόγους διεκόπησαν και για την επαναχορήγησή τους θα έπρεπε να περάσουν από την ειδική επιτροπή των ΚΕΠΑ. 

Το «λουκέτο» όμως στον ΕΟΠΥΥ παρέσυρε και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα οποία επί της ουσίας, είχαν να λειτουργήσουν παρά πολλούς μήνες λόγω και της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών. 

Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν ως μόνο πόρο επιβίωσης τα προνοιακά επιδόματα να τα στερούνται πλέον των έξι μηνών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οικογενειάρχες οι περισσότεροι, έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, περιμένοντας με ανυπομονησία να πάρει τέλος η ταλαιπωρία τους. 

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν κάποιες πληροφορίες ότι εξαιτίας των εξελίξεων στον ΕΟΠΥΥ θα δοθεί εξάμηνη παράταση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων σε όσους βρίσκονται εν αναμονή εξέτασης από τα ΚΕΠΑ. 

Μάλιστα, αυτό θα γινόταν μέσω των καταλόγων των δικαιούχων του Δήμου Πατρέων, γι” αυτό αρκετός κόσμος απευθύνεται καθημερινά στο Δήμο ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Χάρη Μασσαρά, ακόμη δεν έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος, αλλά ούτε και έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι λεπτομέρειες μίας τέτοιας ενέργειας. «Έρχεται ο κόσμος και ρωτάει, αλλά δεν μπορούμε να του δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί δεν μας έχει σταλεί εγκύκλιος. Για παράδειγμα για ποιες κατηγορίες θα ισχύσει, τι θα γίνει με τα χρήματα που ήδη τους οφείλονται, θα δοθούν αναδρομικά και αν τελικά κοπούν από τις επιτροπές θα τα επιστρέψουν;», αναρωτήθηκε ο κ. Μασσαράς, επισημαίνοντας ότι αμέσως μόλις σταλεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο θα γίνει γνωστή η διαδικασία για την προσωρινή επαναχορήγηση των προνοιακών επιδομάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.