Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κορίτσι 9 μηνών θεραπεύεται από τον ιό του AIDS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβλήθηκε σε εντατική φαρμακοθεραπεία αμέσως μετά τη γέννησή του.

Αμερικανοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εξαφανίσουν τον ιό σε ένα μωρό που είχε γεννηθεί με AIDS, μετά από επιθετική φαρμακευτική θεραπεία που ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Το κορίτσι που είναι σήμερα εννέα μηνών, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες με AIDS πέρυσι. Αμέσως υποβλήθηκε σε εντατική φαρμακοθεραπεία, η οποία συνεχίζεται και φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα.

Από τα τεστ αίματος, το κορίτσι εμφανίζεται να είναι πλέον «καθαρό» από τον ιό, όπως ανακοινώθηκε σε ιατρικό συνέδριο στη Βοστώνη. Στην πραγματικότητα, η αντι-ιική θεραπεία είχε ήδη αρχίσει κατά την εγκυμοσύνη της μητέρας, που ήταν φορέας του ιού.

Είναι το δεύτερο βρέφος που φαίνεται να απαλλάσσεται από τον ιό HIV μετά από έγκαιρη επιθετική θεραπεία. Είχε προηγηθεί η περίπτωση ενός κοριτσιού που είχε γεννηθεί στο Μισισίπι και το οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία 30 ώρες μετά τη γέννησή του και έως ότου έγινε 18 μηνών. Σήμερα, στην ηλικία των τρεισήμισι ετών, το παιδάκι συνεχίζει να μην εμφανίζει ίχνη του ιού.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μένει πάντως να αποδειχτεί αν όντως πρόκειται για οριστικές θεραπείες ή ο ιός κρύβεται κάπου στον οργανισμό των παιδιών και θα κάνει την επανεμφάνισή του. Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, έως ότου οι γιατροί βεβαιωθούν ότι τα παιδιά έχουν πράγματι θεραπευτεί. Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά γεννιούνται με τον ιό του AIDS.

Μέχρι σήμερα, ο μόνος που θεωρείται ότι έχει θεραπευτεί από το AIDS, είναι ο αμερικανός Τίμοθι Μπράουν, ο λεγόμενος «ασθενής του Βερολίνου». Το 2008, υποβλήθηκε στη Γερμανία σε θεραπεία για οξεία λευχαιμία, κατά την οποία μεταμοσχεύθηκαν στον οργανισμό του βλαστικά κύτταρα από δωρητή, ο οποίος διέθετε στο DNA του τη σπάνια και προστατευτική, μετάλλαξη CCR5.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.