Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τι κοινό έχουν το καλαμπόκι και ο κρόκος αυγού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έχουν δείξει έρευνες επιστημόνων.

Το καλαμπόκι και ο κρόκος αυγού έχουν το κοινό χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα, κάτι που είναι σε όλους γνωστό. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι το ότι και τα δύο προστατεύουν, λόγω του χρώματός τους, τα μάτια μας.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι είναι από τις καλύτερες διατροφικές πηγές λουτεΐνης.

Η λουτεΐνη είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που ανήκει στα καροτενοειδή και εκτός από το καλαμπόκι και τον κρόκο του αβγού βρίσκεται στο λάχανο, στα σπαράγγια, στο πορτοκάλι και τα εσπεριδοειδή, στο σπανάκι, στο καρότο, στην πορτοκαλί πιπεριά και στις αγκινάρες.

Πλειάδα ερευνών αποδίδουν στη λουτεΐνη προστατευτική δράση έναντι παθήσεων των οφθαλμών (όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος).

Αποτελεί συστατικό του οφθαλμού και ο ρόλος της είναι πάρα πολύ σημαντικός καθώς αφενός απορροφάει ένα σημαντικό ποσοστό της ακτινοβολίας που εισέρχεται στο μάτι, αφετέρου εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν τα συστατικά του ματιού.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.