Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αλλάζει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους εκπαιδευτικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από φέτος το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου
.
Αλλάζει από φέτος η προθεσμία αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών καθώς το διάστημα των αιτήσεων μεταφέρεται από τον Ιούλιο στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν που επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη θα πρέπει μέχρι τις 20 Απριλίου να έχουν καταθέσει τη σχετική τους αίτηση.

Σύμφωνα μάλιστα με την κείμενη νομοθεσία άλλα και τα όσα αναφέρει ο ειδικός συνεργάτης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. Μπαλάγκας,αίτηση παραίτησης μόνιμου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλεται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση, με το τέλος του διδακτικού έτους.

Ουσιαστικά το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου που υποβάλλονταν μέχρι τώρα οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκε για το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, όπου θα υποβάλλεται μία αίτηση παραίτησης και η αποχώρηση θα γίνεται αυτοδίκαια με τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεν καταθέσει αίτηση παραίτηση το διάστημα 20-30 Απριλίου τότε για να αποκτήσει το δικαίωμα παραίτησης θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση η οποία θα εξεταστεί από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία και θα εξετάσουν τους λόγους που επικαλείται ο εκπαιδευτικός. Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες ότι οι αιτήσεις της παραίτησης γίνονται αποδεκτές με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.) για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, οι οποίες αποδεικνύονται από πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Δημόσιου Νοσοκομείου, ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχετικό κείμενό του ο ειδικός συνεργάτης της ΔΟΕ κ. Μπαλάγκας επισημαίνει ότι οι λόγοι που επικαλείται ο εκπαιδευτικός εξετάζονται αυστηρά και δεν ικανοποιείται το σύνολο των αιτήσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 15-10-2011 που συζητήθηκαν οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις 128 αιτήσεις παραίτησης μόνο 71 έγιναν αποδεκτές εξετάζοντας αυστηρά τους επικαλούμενους λόγους υγείας και οικογενειακούς λόγους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.