Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κούρεμα 75%-80% στα πρόστιμα της εφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην τελική ευθεία κινείται πλέον η διαδικασία κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με το οποίο θα διορθώνονται τα λάθη και οι παραλείψεις που εντοπίστηκαν στις ρυθμίσεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τα πρόστιμα για τη μη εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων και τη μη έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων μικρής και μεσαίας αξίας θα μειωθούν κατά 75%-80%, ενώ όσοι πωλούν ακίνητα τα οποία κατείχαν για πάνω από 25 χρόνια θα απαλλάσσονται από τον φόρο υπεραξίας.

Οι διατάξεις για τη φορολογία των αγροτών θα βελτιωθούν αισθητά γι’ αυτούς, ενώ παράλληλα θα γίνει λιγότερο αυστηρό το καθεστώς των κατασχέσεων για χρέη προς το δημόσιο.

Οι τόκοι

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο, θα επιχειρηθεί να επιλυθεί και το πρόβλημα το οποίο ανέκυψε με τα πολύ μικρά ποσά των τόκων των καταθέσεων, τα οποία αν δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις από φορολογούμενους που δεν είχαν άλλα εισοδήματα θα προκαλέσουν την υπερφορολόγησή τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Το θέμα θα αντιμετωπιστεί με νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει και για φέτος τη μη υποχρεωτική αναγραφή των τόκων των καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις, εφόσον το συνολικό ποσό τους δεν υπερβαίνει τα 250 ευρώ.

Οι αλλαγές

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες ρυθμίσεις:


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.