Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Το γυμνό φεστιβάλ της Ιαπωνίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες άντρες ρίχνονται στη «μάχη» για τα τυχερά ξυλάκια.

Φορώντας μόνο ένα μικρό κομμάτι ύφασμα, που καλύπτει την περιοχή των γεννητικών οργάνων, 9.000 άντρες ρίχνονται στη «μάχη» για τα ευλογημένα ξυλάκια, που σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση φέρνουν τύχη σε όποιον καταφέρει να τα πιάσει.

Το «γυμνό φεστιβάλ, όπως είναι αλλιώς γνωστή αυτή η παλιά ιαπωνική παράδοση Hadaka Matsuri, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο ναό Saidaiji στην περιοχή Okayama της Ιαπωνίας.


Οι άντρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, αφού φορέσουν το χαρακτηριστικό… κομμάτι ύφασμα, που τυλίγεται γύρω από τη μέση τους, πρέπει να περάσουν μέσα από κρύο νερό για να εξαγνίσουν το κορμί τους και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να αρπάξουν ένα ζευγάρι από ξυλάκια (shingi) διαμέτρου 4 εκατοστών και μήκους 20 εκατοστών, τα οποία πετάει προς το συγκεντρωμένο πλήθος ένας ιερέας από ύψος τεσσάρων μέτρων.




Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, όποιος τα πιάσει, πρέπει να τα φυλάξει μέσα σε ένα ξύλινο κουτί (masu) και θα «κερδίσει» 12 μήνες ευτυχίας και καλοτυχίας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα, αλλά και πιο ζωντανά φεστιβάλ της Ιαπωνίας, που χρονολογείται γύρω στα 500 πριν.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ δεν είναι το μοναδικό… περίεργο που υπάρχει στη χώρα. Πριν από περίπου ένα μήνα, μερικές εκατοντάδες άντρες συμμετείχαν σε ένα αρχαίο τελετουργικό στο πλαίσιο του φεστιβάλ Kanchu Misogi. Πρόκειται για ένα χειμερινό τελετουργικό «καθαρισμού» του σώματος και της ψυχής, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι έρχονται πιο κοντά με τα μυστικιστικά πνεύματα τα οποία φέρνουν επιτυχία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.