Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Νέο ξεκίνημα για το εθνικό κτηματολόγιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε επιτροπή της Βουλής την τρίτη η έκθεση πεπραγμένων.

Η έκθεση πεπραγμένων της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ για το 2013 θα εξετασθεί την Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή Παράγωγης και Εμπορίου της Βουλής παρουσία του υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτη και του Πρόεδρο της εταιρείας κ. Δ. Καλουδιώτη.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Καλουδιώτης ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΚΧΑ τον Μάιο του 2013 και στο διάστημα που μεσολάβησε προκηρύχθηκαν 28 νέες μελέτες για 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών, τα οποία καλύπτουν το 65% της έκτασης της Ελλάδας.

Παράλληλα, ψηφίστηκε ο νόμος 4164/2013 ο οποίος καθιστά την ΕΚΧΑ φορέα αποκλειστικής ευθύνης για το Κτηματολόγιο (τερματίζοντας ένα καθεστώς πολυαρχίας), απλοποιεί αποφασιστικά τη μέθοδο ανακήρυξης αναδόχων, μειώνοντας τα στάδια αξιολόγησης και περιορίζει τις δυνατότητες προσφυγής των υποψηφίων αναδόχων στις δικαστικές διαδικασίες κατά περίπου 70%.

Σημειώνεται πως στόχος είναι έως το 2020 να κτηματογραφηθεί το σύνολο της χώρας, να ολοκληρωθούν και κυρωθούν οι δασικοί χάρτες (υλοποιείται σχετικό πρόγραμμα) και να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο, μοντέρνο, αποκεντρωμένο σύστημα κτηματολογικών γραφείων. Στο διάστημα αυτό αναμένεται να δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.