Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Θανάτωσαν καμηλοπάρδαλη γιατί δεν είχε καλά γονίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καμπάνια για τη σωτηρία του Marius δεν συγκίνησε το ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης.

Τραγικό τέλος είχε μια μικρή καμηλοπάρδαλη, ο Marius, ο οποίος φιλοξενούνταν σε ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης, καθώς οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να του κάνουν ευθανασία γιατί απλά είχε λιγότερο καλά γονίδια από τις υπόλοιπες καμηλοπαρδάλεις του πάρκου.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν υπογράψει μια online αίτηση καλώντας το ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης να μην σκοτώσει το Marius που πλεόναζε, άλλο να του βρουν ένα άλλο σπίτι.

Ωστόσο η καμπάνια τους απέτυχε και οι υπεύθυνοι σήμερα σκότωσαν τη νεαρή καμηλοπάρδαλη με όπλο και όχι με θανατηφόρα ένεση, για να μη μολυνθεί το κρέας. Το σφάγιο θα χρησιμοποιηθεί εν μέρει για έρευνα και εν μέρει για να ταΐσει τα υπόλοιπα σαρκοφάγα του πάρκου.

Ο επιστημονικός διευθυντής του ζωολογικού πάρκου Bengt Holst, υπερασπίστηκε τη θανάτωση της μικρής καμηλοπάρδαλης λέγοντας ότι «ήταν μια υπεύθυνη πράξη για τη διαχείριση των πληθυσμών των ζώων, για να εξασφαλιστεί ότι παραμένουν υγιή».

«Καμηλοπαρδάλεις σήμερα αναπαράγονται πολύ καλά, και όταν πρέπει να επιλέξουμε πόσες θα κρατήσουμε, βεβαιωνόμαστε ότι κρατάμε τα ζώα με τα καλύτερα γονίδια, που θα τα περάσουν με την αναπαραγωγή στις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Holst στο BBC.

Προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός του πάρκου περίπου 20 με 30 ζώα θανατώνονται το χρόνο στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.