Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι πιο διαιτητικές τροφές στη φύση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι μπορείτε να τρώτε ακίνδυνα.

Όταν μιλάμε για ένα διαιτητικό τρόφιμο θα πρέπει να ξεχωρίσουμε σε τι αναφερόμαστε. Μιλάμε για ένα τρόφιμο που έχει τα εξής χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

1. Έχει λίγες θερμίδες
2. Μας χορταίνει
3. Μπορούμε να φάμε μεγάλη ποσότητα χωρίς να προσλαμβάνουμε πολλές θερμίδες.

Αν προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε όλα αυτά τα τρόφιμα θα δυσκολευτούμε πολύ, αν αναλογιστούμε ότι στη φύση υπάρχουν εκατομμύρια τρόφιμα. Για το λόγο αυτό έχουμε ομαδοποιήσει σε μεγάλες κατηγορίες τα κυριότερα από αυτά. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι μιλάμε για τρόφιμα φυσικά, τα οποία δηλαδή δεν έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, όπως αφαίρεση των λιπαρών τους ή της ζάχαρης που περιέχουν, αλλά είναι αυτούσια όπως τα βρίσκουμε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ας τα γνωρίσουμε:

Μανιτάρια
Ίσως τα πιο διαιτητικά τρόφιμα στη φύση. Περιέχουν κατά σχεδόν 90 % νερό, καθώς επίσης και αρκετή πρωτεΐνη. Μισό κιλά μανιτάρια ψητά μας δίνουν σχεδόν 150 θερμίδες.

Φρούτα και Λαχανικά
Μας προμηθεύουν πολύ λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες, που δημιουργούν πιο εύκολο αίσθημα κορεσμού. Οι περισσότερο διαιτολόγοι τις συστήνουν ελεύθερα, αλλά προσοχή στο λάδι. Όσες θερμίδες έχουν όλα τα λαχανικά σε μία σαλάτα μπορεί να έχει από μόνη της μία κουταλιά της σούπας λάδι.

Κοτόπουλο – ψάρι – θαλασσινά
Έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Προμηθεύουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, με πολύ λίγες θερμίδες. Εμποδίζουν την απότομη αυξομείωση του σακχάρου στο αίμα, γι’ αυτό και μας χορταίνουν πολύ καλύτερα από τα μακαρόνια ή ένα λαδερό.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι αυτά είναι τα μόνα τρόφιμα που μπορεί να καταναλώνει ένας άνθρωπος που προσέχει το βάρος του και θέλει να τρώει ισορροπημένα. Ωστόσο, αποτελούν βασικά συστατικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και μία καλή επιλογή για τις στιγμές έντονης πείνας και αναζήτησης φαγητού.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.