Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη μείωση στα παιδιά-θύματα τροχαίων στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πτώση κατά 43% μεταξύ 2002 και 2011.

Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 12 ετών και μικρότερων που έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα μειώθηκε κατά 43% μεταξύ 2002 και 2011 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Εντούτοις, ακόμα κι αν τα ποσοστά θνησιμότητας στα τροχαία δυστυχήματα έχουν μειωθεί τα 10 αυτά τελευταία χρόνια, περισσότερα από 9000 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε κάποιο δυστύχημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπογραμμίζει το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), που διεξήγαγε την έρευνα αυτή.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν τις ανισότητες που οφείλονται στην φυλή και το κοινωνικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες τα έγχρωμα και ισπανόφωνα παιδιά που σκοτώθηκαν σε ένα τροχαίο να μην είχαν φορέσει την ζώνη ασφαλείας τους.

Η έκθεση δείχνει ότι από το 2009 έως το 2010, το 45% των μαύρων παιδιών και το 46% των ισπανόφωνων παιδιών που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δεν είχαν προσδεθεί με τη ζώνη ασφαλείας, έναντι μόλις ενός 26% των λευκών παιδιών.

«Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να χάνει την ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα επειδή δεν φόραγε ζώνη ασφαλείας και εντούτοις εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ» υποστήριξε ο Δρ Τομ Φράιντεν, διευθυντής του CDC.

Στις πολιτείες όπου είναι υποχρεωτικό από το νόμο τα παιδιά να φορούν ζώνες ασφαλείας, τα περισσότερα παιδιά προσδένονται σωστά στα καθίσματά τους, αποκαλύπτουν επίσης οι υπεύθυνοι της έρευνας.

Οι ίδιοι αναφέρονται σε μια πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι στις 5 αμερικανικές πολιτείες που έχουν θεσπίσει αυστηρότερη νομοθεσία για τη χρήση των παιδικών καθισμάτων σε παιδιά ηλικίας 7 ή 8 ετών στο αυτοκίνητο, η χρήση τους έχει τριπλασιαστεί και ο αριθμός των παιδιών που σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά έχει μειωθεί κατά 17%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.