Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο αρακάς προστατεύει το στομάχι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι τρόφιμο με ιδιαίτερη διατροφική αξία.
Ο αρακάς αποτελεί ένα τρόφιμο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι περιέχει μόνο άμυλο και σάκχαρα εξαιτίας της γλυκιάς γεύσης του, παράλληλα όμως χαρακτηρίζεται και από μια υψηλή περιεκτικότητα σε ευεργετικά για την υγεία συστατικά.

Ένα από τα φυτοχημικά συστατικά του, το οποίο έχει πρόσφατα έρθει στο φως της δημοσιότητας για τις ευεργετικές επιδράσεις τους, είναι η κουμεστερόλη.

Συγκεκριμένα, σε μία μελέτη που διεξήχθη στο Μεξικό φάνηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση αρακά μαζί και με άλλα όσπρια μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου και ιδιαίτερα όταν η κατανάλωση κουμεστερόλης είναι περίπου 2 mg ή μεγαλύτερη.

Μάλιστα, το ένα φλιτζάνι αρακά παρέχει τουλάχιστον 10 mg αυτής, με αποτέλεσμα να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δύσκολο να επιτυγχάνουμε την πρόσληψη αυτής της ποσότητας μέσω της διατροφής μας.

Φυσικά, η κουμεστερόλη δεν είναι το μόνο φυτο-θρεπτικό συστατικό που απαντάται στον αρακά με προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου του στομάχου.

Η μεγάλη ποικιλία του σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη φυτο-θρεπτικά συστατικά είναι πολύ πιθανό να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον καρκινο-προστατευτικό όφελος του παρόντος τροφίμου.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.