Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μητσοτάκης: Δημοτικοί αστυνομικοί στις φυλακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν τίθεται από την κυβέρνηση κανένα ζήτημα δέσμευσης σε ποσοτικούς στόχους που αφορούν απολύσεις από το 2015 και μετά», διευκρίνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τους δημοτικούς αστυνομικούς, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Εκεί που καταργήσαμε ολόκληρους κλάδους, στην περίπτωση της δημοτικής αστυνομίας, μεταφέραμε αρμοδιότητα και πήραμε ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου υπολειτουργούσαν και θα τους πάμε σε υπηρεσίες που θα είναι πολύ πιο χρήσιμοι. Θα πάρω δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και θα τους πάω στις φυλακές. Είναι μία υγιής ανακατανομή του προσωπικού».

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι βγήκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία καλεί τους σχολικούς φύλακες να κάνουν αίτηση για 526 θέσεις στο υπουργείο Υγείας ως βοηθοί θαλάμου, τονίζοντας ότι έχουν τεθεί αυστηρά κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί καταργούνται όλες οι επικυρώσεις δημοσίων εγγράφων, επισημαίνοντας ότι θα αρκεί η προσκόμιση ενός ευκρινούς φωτοαντιγράφου.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το Δημόσιο κοστίζει πλέον 8 δισ. ευρώ λιγότερο απ' ό,τι κόστιζε το 2009. «Διότι πια το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι τόσο το μέγεθος όσο η αναποτελεσματικότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι στο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί κλείνουν 23 φορείς. Όπως είπε, πρόκειται για φορείς οι οποίοι έχουν επιτελέσει το έργο τους.

Τόνισε, επίσης ότι θα αλλάξει και ο τρόπος αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.