Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Συνέδριο της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορμή η παγκόσμια ημέρα.

Ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρέστη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατά την έναρξη των εργασιών απηύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, η βουλευτής Έλενα Ράπτη, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Παρευρέθησαν ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό, ενώ ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης πραγματοποίησε την παρουσίαση για τον απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το Διαδίκτυο.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της χώρας, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι, Δικαστές, Εισαγγελείς, Καθηγητές Νομικών Επιστημών, Δικηγόροι, Φοιτητές Νομικής και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και περίπου διακόσια (200) παιδιά – μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ρασιδάκης, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κα. Παναγιώτα Φάκου, οι Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου και κ. Νικόλαος Παντελής, οι Αντεισαγγελείς Εφετών κ.κ. Παναγιώτης Αθανασίου και Μπρης Γαλινός, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ιωάννης Δραγάτσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ – COSMOTE κ. Μιχαήλ Τσαμάζ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευάγγελος Ζερβέας και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. κ. Ιωάννης Λασκαρίδης, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, περιελάμβανε δύο θεματικές ενότητες. Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα οι δύο θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:

• 1η ενότητα - «Οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το διαδίκτυο», κατά την οποία παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα των δράσεων στο πεδίο ενημέρωσης μαθητών, γονέων και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, για τα θετικά και αρνητικά του Διαδικτύου και συνακόλουθα τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της ενότητας αυτής, παρουσιάστηκε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα αυτό μέχρι και σήμερα, καθώς επίσης και το πρόγραμμα των μελλοντικών δράσεων για το 2014. Επιπλέον, προβλήθηκε το τηλεοπτικό ΄΄spot΄΄ της νέας εκστρατείας ενημέρωσης για το 2014.

• 2η ενότητα - «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: τι μέλλει γενέσθαι», στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του διαδικτύου, αποτελώντας πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, ενημέρωσης, ενώ σκοπός της ενότητας αυτής ήταν να αναδειχθεί η σημαντικότητα του Διαδικτύου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.