Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τρόφιμα στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόφαση για διανομή μέρους των αδιάθετων ποσοτήτων τυριών, ελαιόλαδου και ζυμαρικών στην Κεφαλονιά στο πλαίσιο του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων 2013 που υλοποιεί το Υπουργείο, υπέγραψε ο Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σύμφωνα με αυτή, θα προωθηθούν άμεσα μετά από ανακατανομή επιπλέον ποσότητες στην Κεφαλονιά, ώστε να βοηθηθούν ειδικά oι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στις αντίξοες αυτές συνθήκες.

Ειδικότερα, θα διανεμηθούν στους πληγέντες, 7.000 τεμάχια ζυμαρικών, 7.000 τεμάχια τυριού φέτας ΠΟΠ, 1.463 τεμάχια τυριού γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, 4.000 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και 7.000 τεμάχια κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ. Οι ανάδοχες εταιρείες μετά την απόφαση θα παραδώσουν τα αδιάθετα τρόφιμα για διανομή στο «Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας “Ο Αγιος Γεράσιμος”».

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε: «αμέσως μετά το σεισμό, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στο νησί και καταγράφει τις ζημιές που έχουν υποστεί οι εκμεταλλεύσεις κυρίως των κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων ώστε να προβεί στην άμεση αποζημίωση των αγροτών. Όμως στεκόμαστε στο πλευρό και των οικονομικά ασθενέστερων και στη δύσκολη αυτή συγκυρία προσπαθούμε να τους στηρίξουμε. Αποφασίσαμε τη διάθεση των τροφίμων που δεν διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων που υλοποιούμε ως Υπουργείο. Ήδη, έχουμε ενημερώσει τις αναδόχους εταιρείες να παραδώσουν τα τρόφιμα στον επιλέξιμο φορέα εκπροσώπησης, ώστε να γίνει η άμεση διανομή στους πληγέντες. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ιδίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.