Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Παράνομες προσλήψεις στη Ρόδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβασιούχοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ρόδου μονιμοποιήθηκαν χωρίς να τηρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», είχαν προσληφθεί την περίοδο 2004 - 2007 για να επιτελέσουν συγκεκριμένο έργο στην τότε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιαλυσού Ρόδου (ΔΕΥΑΙ). Δέκα χρόνια μετά την πρώτη πρόσληψη η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει καταργηθεί μετά την ενοποίηση που έφερε ο «Καλλικράτης» όταν όλη η Ρόδος έγινε ένας δήμος.

Ωστόσο κάποιοι εξακολουθούσαν μέχρι πριν από μερικές ημέρες να υπηρετούν καθώς στο ενδιάμεσο διάστημα μονιμοποιήθηκαν χωρίς να καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις.

Σωρεία παρατυπιών στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, όπως αυτή στην Ιαλυσό καταγράφουν οι έλεγχοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αναμένεται να οδηγήσουν σε έξοδό τους από το Δημόσιο. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο προωθήθηκε σχετική νομοθετική ρύθμιση για επανέλεγχο από το ΑΣΕΠ όλων των μετατροπών συμβάσεων. Ο επανέλεγχος αφορά 50.000 συμβασιούχους.

Η κατηγορία αυτή των δημοσίων υπαλλήλων τέθηκε πρόσφατα στο μικροσκόπιο του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα πρώτα ευρήματα που προ έκυψαν έπειτα από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτά αφορούσαν τη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του διατάγματος Παυλόπουλου. «Η εποχή της ατιμωρησίας πέρασε ανεπιστρεπτί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.