Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μητσοτάκης: 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την απόλυση 11.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Η δέσμευση της χώρας είναι για 15.000 απολύσεις την διετία 2013-2014. Το 2013 είχαμε 4.000 απολύσεις», αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν και στοχευμένες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς «ένα Δημόσιο δεν σταματάει ποτέ να προσλαμβάνει υπαλλήλους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να συνδέεται το μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας με τις απολύσεις ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με επιπλέον προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το 3% των δημοτικών αστυνομικών είχε προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά, όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή έλεγχο που διεξήγαγε το υπουργείο.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως από αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι Γενικοί Διευθυντές επισημαίνοντας πως η αξιολόγηση τους θα γίνεται με γραπτές εξετάσεις.

Επίσης, άφησε αιχμές για τις ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην υπόθεση των ΜΚΟ για το διάστημα που ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Προφανώς και ευθύνεται ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου».

Τέλος, σε σχόλιο του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εξέφρασε την άποψη πως ένας βουλευτής που είναι υποψήφιος θα πρέπει να παραιτείται από το αξίωμα του.

«Εγώ αν κατέβαινα για υποψήφιος δήμαρχος θα παραιτούμουν από βουλευτής».

Δείτε τα βίντεο του Mega.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.