Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Θύμα ομαδικού βιασμού αντιμέτωπο με θανατική καταδίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έγκυος κατηγορείται για μοιχεία επειδή δεν κατήγγειλε έγκαιρα το περιστατικό.

Αντιμέτωπη με την εσχάτη των ποινών βρίσκεται μια 18χρονη στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της, η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από επτά άντρες στο Σουδάν.

Τώρα, κατηγορείται για μοιχεία και βρίσκεται αντιμέτωπη με θανατική καταδίκη, επειδή καθυστέρησε να καταγγείλει το περιστατικό.

Η παντρεμένη γυναίκα από την Αιθιοπία ήταν τριών μηνών έγκυος όταν έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού τον περασμένο Αύγουστο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε δημοσίευμά της.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, έψαχνε για σπίτι στην περιοχή Omdurman κοντά στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όταν ένας από τους επτά κατηγορούμενους την κορόιδεψε και την παρέσυρε σε μια άδεια ιδιοκτησία, με το πρόσχημα ότι ήθελε να της το δείξει για να το νοικιάσει με το σύζυγό της.

Τότε της επιτέθηκε μια ομάδα αντρών, ηλικίας από 18 έως 22 ετών, οι οποίοι την ακινητοποίησαν στο έδαφος και τη βίασαν ο ένας μετά τον άλλον, σύμφωνα με την οργάνωση SIHA (Strategic Initiative for Women in the Horn of Africa).

Μάλιστα, ένας εκ των βιαστών της βιντεοσκόπησε το βάναυσο περιστατικό, το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της εφαρμογής WhatsApp αρκετούς μήνες μετά την επίθεση.

Όταν το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, οι Αρχές συνέλαβαν τόσο τη γυναίκα όσο και τους φερόμενους ως βιαστές, με την κατηγορία της δημιουργίας και διανομής άσεμνου υλικού και απρεπούς συμπεριφοράς.

Οι αρχές αρνήθηκαν να αφήσουν ελεύθερη τη γυναίκα με εγγύηση και στη συνέχεια την κατηγόρησαν για πορνεία και μοιχεία, με αποτέλεσμα πλέον η 18χρονη να μη μπορεί να υποβάλλει επίσημη καταγγελία για βιασμό, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η οργάνωση SIHA αναφέρει ακόμη ότι τα σουδανικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου περιστατικού, λέγοντας πως η γυναίκα έχει τον ιό HIV και είναι πόρνη.

«Η επιτυχής δίωξη ενός βιασμού αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Αντίθετα, τα θύματα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διωχθούν για μοιχεία, με αποτέλεσμα να θυματοποιούνται εκ νέου από το δικαστικό σύστημα και να βρίσκονται αντιμέτωπα με την εσχάτη των ποινών δια λιθοβολισμό» ανέφερε στον Guardian η Hala Alkarib, διευθύντρια του δικτύου SIHA στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα είπε το θύμα στο δικηγόρο της, οι βιαστές της απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν αν έλεγε κάτι σε οποιονδήποτε, με αποτέλεσμα εκείνη να φοβηθεί και να μην καταγγείλει το περιστατικό. Επιπλέον, αποθαρρύνθηκε ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι, παρότι είπε σε έναν αστυνομικό -ο οποίος τη βρήκε αμέσως μετά την επίθεση- τι είχε συμβεί, εκείνος απέρριψε την ιστορία της.

Η 18χρονη συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου και παρότι βρίσκεται στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της, κρατείται έγκλειστη σε ένα κελί στο αστυνομικό τμήμα και κοιμάται στο πάτωμα.

Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στη διανομή του βίντεο, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.