Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Θα πουλούσαν βρέφος για 6.500 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε παράνομες υιοθεσίες και αρπαγή βρέφους.

Συνελήφθησαν στην Κυψέλη, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο γυναίκες, ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 38 και 39 ετών, μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή ανηλίκου, απειλή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του Νόμου περί υιοθεσιών. Αναζητείται μία 31χρονη ομοεθνής συνεργός τους.

Στις αρχές του μήνα, η 40χρονη συλληφθείσα άρπαξε το βρέφος 38χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία της είχε εμπιστευθεί την φύλαξη του, μέσα από χώρο του Γενικού Προξενείου Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για να εκδώσει ταξιδιωτικό έγγραφο στο 15 ημερών βρέφος της.

Μετά την αρπαγή του βρέφους, η 40χρονη το παρέδωσε στην 31χρονη συνεργό της, μετά από εντολή της 54χρονης συλληφθείσας, προκειμένου να το «πουλήσει» για 6.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά, η 54χρονη και η 31χρονη πήγαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου η 31χρονη παρουσιάσθηκε ως φυσική μητέρα του βρέφους και η 54χρονη ως διερμηνέας και υπέγραψαν ειδικό πληρεξούσιο ώστε να υιοθετηθεί το βρέφος από ζευγάρι Ελλήνων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι θετοί γονείς εντοπίσθηκαν και το βρέφος θα παραδοθεί στη φυσική του μητέρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν στην οργάνωση παράνομων υιοθεσιών βρεφών. Πριν από δέκα περίπου ημέρες, η 31χρονη είχε προσεγγίσει ζευγάρι από την Βουλγαρία, που ανέμενε τη γέννηση του παιδιού τους, τους προσέφερε κατάλυμα και τους ζήτησε να της πουλήσουν το βρέφος, όταν αυτό γεννιόταν. Για τον ίδιο λόγο φιλοξενούσε στο σπίτι της και άλλο ζευγάρι από τη γειτονική χώρα, οι οποίοι θα εισέπρατταν 5.000 ευρώ για την πώληση του βρέφους τους.

Όπως διαπιστώθηκε, η 54χρονη συλληφθείσα, μετέφερε κατ’ επανάληψη κυοφορούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία με σκοπό να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να «πουλήσουν» τα βρέφη τους. Οι δύο άντρες, μέλη της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνοι για την «προστασία» της οργάνωσης και ο ρόλος τους εστιαζόταν στο να απειλούν τα παραπάνω ζευγάρια για να μην προχωρήσουν σε καταγγελία και αποκαλυφθεί η παράνομη δράση του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.