Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εισήγηση για ακύρωση μειώσεων σε συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνονται τα αγκάθια για το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος μια ακόμη δικαστική απόφαση-βόμβα να προστεθεί σε αυτές του μισθοδικείου που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των δικαστών και του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", το θέμα αφορά περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων κατά των οποίων έχουν προσφύγει δικαιούχοι. Η συζήτηση των προσφύγων θα γίνει αύριο ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ωστόσο ήδη ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εισηγηθεί να κριθούν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις όλων των ειδικών μισθολογίων.

Εφόσον η εισήγηση γίνει δεκτή, θα πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012, δηλαδή προ των περικοπών, εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.