Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Είδη πρώτης ανάγκης φθάνουν στην Κεφαλονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκηνές και τρόφιμα μεταφέρονται με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να στήνονται οι πρώτες σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου για τους σεισμόπληκτους.

Την επιχείρηση συντονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Εκτός από τις σκηνές που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από το σεισμό, σημειώνεται ότι τα καράβια που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αργοστολίου – Ληξουρίου, που βρίσκονται στο λιμάνι του Ληξουρίου, θα είναι διαθέσιμα για να προσφέρουν στέγη σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, η εκκλησία θα είναι δίπλα στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσφέροντας ζεστό φαγητό, νερό, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους που πριν μια εβδομάδα περίπου αναγκάστηκαν να αφήσουν το γηροκομείο και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου. Ο κ. Ιερώνυμος, βρέθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής αλλά και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου μίλησε και έδωσε δύναμη στους σεισμοπαθείς που φιλοξενούνται στο πλοίο.

Την Τρίτη, θα βρεθούν στην Κεφαλονιά για να επισκεφθούν τις σεισμόπληκτες περιοχές, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.