Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κηρύσσεται σεισμόπληκτη η Κεφαλονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την κήρυξη της Κεφαλλονιάς ως σεισμόπληκτη περιοχή εντός της ημέρας ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος.

Τη σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα, ενώ επισήμανε ότι «πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτιρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα».

Για την κατάσταση στην Κεφαλλονιά τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο Μακαριότατος αποκάλυψε πως στο νησί δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης ενώ προανήγγειλε την αποστολή πετρελαίου στις σεισμόπληκτες περιοχές και την οργάνωση συσσιτίων για τους κατοίκους από την Αρχιεπισκοπή.

Δείτε το βίντεο του Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.