Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Υποτροφίες για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χορηγούνται για ιδρύματα σε Χονγκ Κονγκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υποτροφίες σε έλληνες φοιτητές για σπουδές στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν εκπαιδευτικά ιδρύματα των δυο χωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και τις 31 Μαρτίου για το πανεπιστήμιο Lingnan του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα και επίσης την ίδια ημερομηνία για τις σπουδές στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας ΜΑΣΝΤΑΡ του Άμπου Ντάμπι. Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις παρατίθενται ακολούθως.

Πανεπιστήμιο Lingnan του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα

Το πανεπιστήμιο Lingnan του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα ανακοίνωσε την χορήγηση υποτροφιών σε έλληνες σπουδαστές για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στις καλές τέχνες, τη διοίκηση επιχειρήσεων και τις κοινωνικές επιστήμες.

Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αγγλική και οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι:

- GCE (3AL/2AL+2AS).

- Διεθνούς Διπλώματος Baccalaureate (από 4 και άνω).

- SAT/AP (το αντίστοιχό τους ανάλογα με τη χώρα προέλευσης των υποψηφίων).

- Εξαιρετικών επιδόσεων.

- TOEFL, IELTS (επίπεδο 6.0).

Οι αιτούντες θα αξιολογηθούν με βάσει τα ανωτέρω.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου 2014.

Τα μαθήματα αρχίζουν το Σεπτέμβριο του 2014.

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται με βάση τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, λαμβανομένης υπόψιν και της οικονομικής τους αδυναμίας για κάλυψη των εξόδων σπουδών τους.

Οι υποψήφιοι είναι επιλέξιμοι για υποτροφία εάν έχουν υποβάλλει αίτηση, τους έχει δοθεί θέση σε προπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου για το 2014-15 και δύνανται αποδεδειγμένα να καλύψουν τα υπόλοιπα έξοδα του προπτυχιακού προγράμματος, που υπερβαίνουν το ποσό της υποτροφίας.

Για τη διαδικασία της υποβολής αίτησης και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LN.edu.hk/admissions/da/intl/scholarships ή να επικοινωνήσουν με το πανεπιστήμιο, τμήμα εγγραφών, τηλ. (00852)2616 8750 ηλ. διεύθυνση: LGadm@L.N.edu.hk και γενικό τηλ. (00852)2616 8828, fax: (00852)2572 4484.

Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας ΜΑΣΝΤΑΡ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας ΜΑΣΝΤΑΡ (MASDAR Institute of Science and Technology) στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσφέρει 10 υποτροφίες, σε έλληνες φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.

Οι εν λόγω υποτροφίες αφορούν σε 8 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στους τομείς:

1. Χημικοί Μηχανικοί (Chemical Engineering).

2. Πληροφορική και Επιστήμες της Πληροφορίας (Computing and Information Science).

3. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (Electrical Power Engineering).

4. Μηχανικά Συστήματα και Διαχείριση (Engineering Systems and Management).

5. Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών (Materials Science and Engineering).

6. Μηχανολόγοι Μηχανικοί (Mechanical Engineering).

7. Μηχανικοί Μικροσυστημάτων (Microsystems Engineering).

8. Ύδατα και Περιβαλλοντική Μηχανική (Water and Environmental Engineering).

Επιπλέον και σε ένα διατμηματικό πρόγραμμα που οδηγεί σε διδακτορικό τίτλο (PhD).

Χορηγείται πλήρης υποτροφία με κάλυψη όλων των εξόδων διαμονής και φοίτησης από την εταιρεία MASDAR.

Το ινστιτούτο αυτό είναι πολύ υψηλού επιπέδου, λειτουργεί υπό την αιγίδα της κρατικής εταιρείας MASDAR, συνεργάζεται με το Αμερικανικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης - ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) και αποτελεί ευκαιρία για Έλληνες που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα γνωστικά πεδία.

Οι απόφοιτοι του ιδρύματος, εκτός από το πτυχίο τους, μπορούν επίσης να λάβουν βεβαίωση η οποία συνυπογράφεται από τον πρόεδρο του ινστιτούτου Masdar και το διευθυντή του Ινστιτούτου Masdar/ΜΙΤ σε συμφωνία συνεργασίας, και θα επιβεβαιώνει ότι το πτυχίο τους είναι σύμφωνο με τα εξαιρετικά ακαδημαϊκά επίπεδα του ΜΙΤ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν υψηλό επίπεδο παραδείγματος χάριν, πτυχιούχοι Επιστημών και Μηχανικής (Science and Engineering) θα πρέπει να διαθέτουν βαθμολογία τουλάχιστον CGPA 3.0 της κλίμακας των 4.0, GRE Quantitative score 155 και ένα ελάχιστο TOEFL score 91 (IBT) ή IELTS score 6.5. Υποψήφιοι που δεν πληρούν τα GRE κριτήρια μπορούν να εισαχθούν με κατατακτήριες εξετάσεις ή φοιτώντας σε επιπλέον τμήματα του Ινστιτούτου MASDAR.

Οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τα απαραίτητα προσόντα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση admissions@masdar.ac.ae για το φθινόπωρο του 2014 και θα ενημερωθούν απευθείας. Η επιλογή θα γίνει από ειδική ακαδημαϊκή επιτροπή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 31η Μαΐου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, κριτήρια αποδοχής και υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.masdar.ac.ae e-mail:info@masdar.ac.ae τηλ. +971 2810 9333 και fax +971 2810 9901 ή να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων Τηλ: +971-2-810 9444 Fax: +971-2-810 9901 Email: sao@masdar.ac.ae, επίσης, με τη διευθύντρια Φοιτητικών Υποθέσεων, κα Monika Counts στο τηλ: +971 2 810 9343



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.