Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

«Στηρίζουμε την ελληνική αμπελουργία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χαρακόπουλος: Αξιοποιούμε τη γνώση και την καινοτομία.

Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ανταπόκριση των παραγωγών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, στην πιλοτική εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής. Φέτος για πρώτη φορά οι αμπελουργοί κατέθεσαν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο χρόνος συλλογής των δεδομένων από ένα χρόνο σε ενάμιση μήνα. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Βοιωτίας και Σάμου, με την βοήθεια των κατά τόπους ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) και συνεταιρισμών ανταποκρίθηκε σχεδόν το σύνολο των παραγωγών. Από του χρόνου, δε, η δήλωση συγκομιδής θα γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.

«Η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων συγκομιδής», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, «μας δίνει τη δυνατότητα, εκτός από την ταχύτατη συλλογή δεδομένων, να προχωρήσουμε σε διόρθωση του αμπελουργικού μητρώου και αποτελεσματικότερους διασταυρωτικούς ελέγχους».

«Έχοντας, δηλαδή, στη διάθεσή μας όλα αυτά τα στοιχεία», συνέχισε, «είμαστε σε θέση να χαράξουμε αποτελεσματικότερα την πολιτική για την ελληνική αμπελουργία. Αναφέρω για παράδειγμα ότι, γνωρίζοντας ποιες ποικιλίες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στα οινοποιεία και άμεση διέξοδο στην αγορά, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μπορούν να συμβουλεύσουν τους παραγωγούς στη φύτευση πιο εμπορικών ποικιλιών, ή να τους κατευθύνουν σε επιδοτούμενα προγράμματα αναδιάρθρωσης αμπελώνων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική αμπελουργία, αξιοποιώντας τη γνώση και την καινοτομία. Στόχος μας η καλύτερη διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τη μεταποίηση και τις αγορές».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.