Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Χάνουν τη γη… κάτω από τα πόδια τους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το φόβο της επιδείνωσης του καιρού, με βροχές και καταιγίδες, ζουν οι κάτοικοι της Καυκανίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει και το πρόβλημα των κατολισθήσεων που από τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σ’ ένα από τα κεντρικά σημεία του χωριού.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι κάτοικοι είδαν και πάλι τα σπίτια και τις περιουσίες τους να μετατοπίζονται, γι’ αυτό και ζητούν από τον δήμο να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να μην επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Δεββέ, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το πρόβλημα, δεν είναι καινούργιο για το χωριό. Πριν αρκετά χρόνια μάλιστα, αντίστοιχο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί σε άλλο σημείο του χωριού, στην εκκλησία, προκαλώντας την ανησυχία όλου του χωριού και κυρίως των κατοίκων της περιοχής.

Άνοιξε ο δρόμος στα δύο

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων και συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, «άνοιξε» στα δυο ο κεντρικός δρόμος του χωριού, λόγω κατολισθητικού φαινομένου που εκδηλώθηκε υπόγεια. Επίσης, είχαν προκληθεί ρωγμές στο καφενείο, σε δάπεδα και στο ταβάνι, μετατόπιση μπαλκονιών, ακόμα και αποκόλληση μιας μικρής αποθήκης από το κεντρικό «σώμα» κατοικίας, που ζει μια ηλικιωμένη γυναίκα. Επίσης, το σπίτι που βρίσκεται κοντά στο σημείο απ’ όπου φαίνεται ότι ξεκινά το φαινόμενο, έχει βυθίσει, χωρίς όμως να έχουν προκληθεί άλλες ζημιές στο εσωτερικό του.Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται

Ο εφιάλτης «ξύπνησε» πάλι για τους κατοίκους τις προηγούμενες εβδομάδες, λόγω των έντονων και συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων. Επισημαίνουν ότι θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, προκειμένου να προφυλάξουν τις περιουσίες τους, αφού ο χειμώνας είναι μπροστά και φοβούνται ότι αν ξεκινήσουν και πάλι οι βροχές, θα έχουν περισσότερα προβλήματα.

«Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες…»

Ο αναπληρωτής δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» διαβεβαίωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Η οριστική λύση όμως απαιτεί μια ειδική και υψηλού κόστους μελέτη και αντίστοιχο έργο. Μέχρι τότε όμως, έπρεπε να δούμε τις ρεαλιστικές παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε για την βελτίωση της ανθεκτικότητας του εδάφους, κάτι που έγινε με τη συνεργασία των μηχανικών του δήμου μας και γεωλόγου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.