Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δυσκολεύει τη διεκδίκηση επιδομάτων από αλλοδαπούς η Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένει εισροή Ρουμάνων και Βούλγαρων από τον επόμενο μήνα.

Οι μετανάστες που δεν μιλούν αρκετά καλά αγγλικά ώστε να βρουν δουλειά στη Βρετανία είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην κριθούν δικαιούχοι επιδομάτων σύμφωνα με ένα νέο και πιο δύσκολο τεστ που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν οι αρμόδιες Αρχές.

Το αναβαθμισμένο τεστ για μετανάστες που θέλουν να διεκδικήσουν επιδόματα που συνδέονται με το εισόδημα θα μοιραστεί στα κέντρα Εργασίας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Skynews.

Όσοι κάνουν αίτηση θα πρέπει να απαντήσουν σε πιο εξατομικευμένες ερωτήσεις, να παρέχουν πιο λεπτομερείς απαντήσεις και να υποβάλουν περισσότερα στοιχεία πριν διατυπώσουν το αίτημά τους.

Για πρώτη φορά οι μετανάστες θα ερωτηθούν για το ενδεχόμενο οι γλωσσικές δεξιότητές τους να αποτελέσουν εμπόδιο στην εύρεση εργασίας αλλά και για τις προσπάθειες εύρεσης δουλειάς που έκαναν πριν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υπεύθυνοι θα διαθέτουν ερωτηματολόγιο με εκατό περισσότερες ερωτήσεις για να επιλέξουν αυτές που θα απευθύνουν στους ενδιαφερόμενους.

«Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε αυστηρούς κανόνες για να προστατεύουμε την ακεραιότητα του συστήματος επιδομάτων. Ο βρετανικός λαός έχει δικαίωμα να ανησυχεί για το πώς οι μετανάστες θα συμβάλουν στη χώρα και δεν θα έρχονται εδώ μόνο λόγω του συστήματος επιδομάτων που διαθέτουμε. Κι εμείς θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως αυτό θα γίνει», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Iain Duncan Smith.

Η αυστηροποίηση γίνεται, σύμφωνα με το skynews, λόγω της αναμενόμενης επικείμενης εισροής Ρουμάνων και Βούλγαρων τον επόμενο μήνα, καθώς τότε θα αποκτήσουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη Βρετανία για να εργαστούν και να διεκδικήσουν επιδόματα όπως κάθε Ευρωπαίος πολίτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.