Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Προβλήματα και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης στη Λήμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπολειτουργούν ολοήμερα σχολεία και υποστελεχώνονται άλλα ιδρύματα.

Σημαντικά προβλήματα στο χώρο της παιδείας στη Λήμνο καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα emprosnet.gr, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο νησί.

Οι ελλείψεις των καθηγητών βασικών ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μούδρου έχουν οδηγήσει τους μαθητές σε κατάληψη του σχολείου.

Ελλείψεις όμως παρατηρούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα και στις άλλες δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής «παρά την εξαιρετική αξιολόγηση για την ακαδημαϊκή του επάρκεια, παραμένει χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα και χωρίς διοικητικό προσωπικό. Υπονομεύεται έτσι μία προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της τοπικής κοινωνίας που μέχρι σήμερα είχε δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα», τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λόγω ελλείψεων σε προσωπικό ειδικοτήτων υπολειτουργούν ολοήμερα σχολεία ενώ δεν έχουν στελεχωθεί ακόμα το ΚΕΔΥ και το Ειδικό σχολείο του νησιού.

Το δημοσίευμα κλείνει με την έκκληση του δημάρχου προς το αρμόδιο υπουργείο «να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης, παίρνοντας επιτέλους άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η εγκατάλειψη που βιώνει η Λήμνος σε όλους τους τομείς και ιδίως στην Παιδεία, την Υγεία και τις συγκοινωνίες, δεν μπορεί να συνεχισθεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.