Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Βάλτε τον χυμό πορτοκάλι στην καθημερινότητά σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς της υγείας.
Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο που παράγεται σε πολλές περιοχές παγκοσμίως, ενώ η ποικιλία γεύσεων που το συναντάμε ικανοποιεί όλα τα γούστα. Εκτός από το πορτοκάλι, ο χυμός πορτοκαλιού αποτελεί μια εξίσου αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Και όχι άδικα…

Πέρα από τη γεύση του, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι περιέχει και θρεπτικά συστατικά, τα οποία σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού και την προστασία από διάφορα χρόνια νοσήματα, όπως είναι η βιταμίνη C, το κάλιο και το φυλλικό οξύ. Επιπλέον, εκτός από τα οφέλη για την υγεία, τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα συσχετίζουν την κατανάλωση φυσικών χυμών με καλύτερη ποιότητα διατροφής τόσο στους ενήλικες, όσο και στα παιδιά.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το χυμό πορτοκάλι:

• Ένα ποτήρι 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι μπορεί να καλύψει περισσότερο από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C καθώς και μεγάλο μέρος των αναγκών σε φυλλικό οξύ.

• Η κατανάλωση χυμού έχει συσχετιστεί με πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς της υγείας, κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C.

• Το βασικό συστατικό του χυμού είναι τα φυσικά σάκχαρα (απλοί υδατάνθρακες), δηλαδή το «ενεργειακό νόμισμα» του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, αλλά και η αμεσότερη πηγή ενέργειας όλου του οργανισμού.

• Αποτελείται κατά μεγάλο μέρος από νερό, συνεπώς συνεισφέρει στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.

• Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς για θέματα υγείας, οι χυμοί συγκαταλέγονται στην ομάδα των φρούτων και των λαχανικών! Συγκεκριμένα, ένα ποτήρι 100% φυσικός χυμός πορτοκάλι καλύπτει μια από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που συστήνεται να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα.

• Η ένδειξη «100% φυσικός» στη συσκευασία ενός χυμού υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει μόνο χυμό φρούτου και καθόλου προσθήκη πρόσθετης ζάχαρης.

Έξυπνοι τρόποι για να βάλετε τον φυσικό χυμό πορτοκάλι στην καθημερινότητά σας

- Εντάξτε ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι στο πρωινό σας και καταναλώστε ένα πλήρες πρωινό γεύμα συνδυάζοντας το χυμό με τοστ, ή ένα κομμάτι σπιτικής πίτας.

- Κάντε ένα διάλειμμα από την εργασία σας και καταναλώστε ως ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ: ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι σε συνδυασμό με μία μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, πολύσπορα κριτσίνια, ή κουλούρι Θεσσαλονίκης.

- Απολαύσετε ένα 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι όσο βρίσκεστε στο αμάξι… κολλημένοι στην κίνηση!


Πηγή: http://www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.