Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Λέσχη παραμυθιού» κάθε Σάββατο στο Περιστέρι.

Στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών μεταφέρει μικρούς και μεγάλους ο δήμος Περιστερίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Λέσχη Παραμυθιού», το οποίο τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης.

Ταλαντούχοι παραμυθάδες (άνδρες και γυναίκες) λένε κάθε Σάββατο, από τις 11:00-12:00, παραμύθια σε παιδιά ηλικίας 4-11 ετών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά με ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι.

Οι αφηγητές, σύμφωνα με την Νίκη Καρκούλια, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, είναι άνθρωποι με μεράκι, που έχουν το χάρισμα να αφηγούνται. «Οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν και αρκετοί που το κάνουν επειδή τους αρέσει. Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι εθελοντική» λέει.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Αλέξανδρο Πάτση, οι γονείς δείχνουν να απολαμβάνουν τα παραμύθια κι έτσι από την πρώτη Δεκεμβρίου ξεκίνησε πρόγραμμα αφήγησης παραμυθιών για… μεγάλους.

Το πρόγραμμα αυτό θα γίνεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα και οι μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν παραμύθια ειδικά γι’ αυτούς, τα οποία θα τους ταξιδεύουν σε έναν κόσμο μακριά από τα προβλήματα της ζωής. «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά και τους γονείς» επισημαίνει ο κ. Πάστης.

Μία από τους εθελοντές αφηγητές του προγράμματος, είναι η Χριστίνα Δημοπούλου, η οποία από το 2010 ασχολείται με τα παραμύθια επαγγελματικά. «Μου αρέσουν πολύ τα παραμύθια. Με παρηγορούν. Όταν διηγούμαι παραμύθια στα παιδιά, προσπαθώ να τα κάνω να νιώσουν ότι έχουν φτερά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Επίσης είναι ένας τρόπος, να τα ξεκολλάμε από το σπίτι και την τηλεόραση» λέει.

Η ίδια συμμετέχει και στις αφηγήσεις για τους μεγάλους για τους οποίους επισημαίνει πως «προσπαθούν να πάρουν κουράγιο από αυτό κι εμείς τους βοηθάμε να πάνε τη ζωή τους παρακάτω. Τα παραμύθια γλυκαίνουν λίγο τη ζωή τους. Τους μαλακώνουν την ψυχή…».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.