Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κίνημα Δεν Πληρώνω: 7 Δεκέμβρη - Ημέρα πλήρους, δωρεάν οφθαλμολογικού ελέγχου σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αποστέρηση για την πλειοψηφία του λαού βασικών κοινωνικών αγαθών, έχει φέρει στην πιο οδυνηρή κατάσταση τις πιο αδύναμες από τις κοινωνικές ομάδες.

Μία από τις ομάδες αυτές είναι οι χρόνια πάσχοντες με σοβαρές ασθένειες συνάνθρωποί μας όπως είναι οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Είναι απάνθρωπο να αποκλείονται άνθρωποι με τέτοιου είδους ανίατες ασθένειες από την κοινωνική ασφάλιση και τις δομές υγείας. Γίνεται ακόμα πιο τραγικό αυτό, στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αφού ως ασθένεια πλήττει κατά βάση ανθρώπους νέους, στην παραγωγική τους ηλικία.

Με αυτά τα δεδομένα η κοινωνική αλληλεγγύη φαίνεται πως είναι μονόδρομος. Το ίδιο και η προσπάθεια ανατροπής των πολιτικών της εξαθλίωσης του ανθρώπου και του συστήματος που τις γεννά και τις επιβάλλει.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι ο κατεξοχήν πολιτικός φορέας της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πράξη. Παλεύουμε προκειμένου να αντιτάξουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια απέναντι στον κοινωνικό Καιάδα, τον οποίο επιφυλάσσουν σε κάθε αδύναμο συνάνθρωπό μας.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης, συνδιοργανώνει με την ομάδα αλληλεγγύης ανθρώπων μεσκλήρυνση κατά πλάκας ημέρα πλήρους, δωρεάν οφθαλμολογικής εξέτασης ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η εν λόγω δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, από τις 10 το πρωί, στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω, στην οδό Καυτατζόγλου 35 στα Πατήσια (ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος).

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.