Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σαββατοκύριακα… για τα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα από τη χαρά της δημιουργίας, του παιχνιδιού, της μαγειρικής και της αθλητικής δραστηριότητας, μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω) και παιδιά του Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν νέες εμπειρίες, μέσα από τα προγράμματα που προτείνει το κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: «Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»: Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και τον χυμό της ελιάς. Τελικός προορισμός τους είναι ένα παλιό πέτρινο ελαιοτριβείο, που ζωντανεύει στην «Κιβωτό» εικονικής πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιόλαδου και οι ευεργετικές ιδιότητές του στον ανθρώπινο οργανισμό, αποκαλύπτονται μέσα από ένα κύκλο δημιουργικών δραστηριοτήτων ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου: «Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί... την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί». Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι ως... το ζύμωμα.

Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου: «Μια ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους». Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα. Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι, καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος και της σχέσης του με το χώρο.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου: «Ζήσε σαν αρχαίος Έλληνας!». Μα πώς ζούσαν οι αρχαίοι; Tι μάθαιναν στο σχολείο, τι φορούσαν, τι έτρωγαν; Με τι γελούσαν; Τα παιδιά τρυπώνουν στην καθημερινότητά τους και φέρνουν στην επιφάνεια τις συνήθειές τους. Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, οι μικροί ταξιδιώτες ανακαλύπτουν τα αστεία των αρχαίων, την ενδυμασία τους, την καθημερινότητα τους στο σχολείο, τα παιχνίδια που προτιμούσαν. Πόσο διαφορετικά ή πόσο όμοια ήταν όλα τότε και σήμερα;

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου: «Αστρικές "συνωμοσίες", του ουρανού μυθολογίες». Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αστερισμών, καθώς και τη μυθοπλασία που τους περιβάλλει και στη συνέχεια, θα συνθέσουν και θα αναπαραγάγουν στο χώρο τις διατάξεις αστερισμών, χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου: «Πολύχρωμα γλυπτά! Ή αλλιώς: έργα τέχνης με υπέροχη γεύση» (Οικογενειακό πρόγραμμα): Στο πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα λερωθούν με... σαντιγί και σοκολάτα και με πολύχρωμη ζαχαρόπαστα θα δημιουργήσουν τα δικά τους γλυπτά!

Ένα εργαστήρι διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής που θα δώσει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν πληροφορίες για τη ζάχαρη και να απολαύσουν το δημιούργημά τους όχι μόνο αισθητικά αλλά και γευστικά.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου: «Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων σε μία γυάλα!». Οι μικροί φίλοι κατασκευάζουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη γυάλα, κλείνοντας μέσα τη γλύκα και τη ζεστασιά της ξεχωριστής αυτής γιορτινής μέρας. Χορός, χρώμα, φως, παιχνίδι, ευχές, μαγικές χριστουγεννιάτικες ευχές σε μία... γυάλα που ταξιδεύει για μία ώρα τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού και της αστερόσκονης.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου: «Εργαστήρι παιχνιδιών». Χειροποίητα παιχνίδια με μοναδική αξία. Η προσωπική πινελιά των παιδιών και η καλλιτεχνική τους ματιά αλλάζει όψη στα απλά υλικά. Φέτος, τα παιδιά θα κάνουν κάτι διαφορετικό για την Πρωτοχρονιά! Θα τρυπώσουν σ' ένα εργαστήρι, σαν κι αυτό του Αϊ-Βασίλη και, όλα μαζί, σαν τα ξωτικά του, θα κατασκευάσουν τα δικά τους χειροποίητα παιχνίδια.

Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» απευθύνονται σε παιδιά 3 έως 5 ετών και ξεκινούν στις 11:30. Διαρκούν 70 λεπτά και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 8 ευρώ το παιδί και 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» απευθύνονται σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Οι ώρες προσέλευσης είναι 10:00 και 12:00, ενώ οι ώρες έναρξης είναι 10:30 και 12:30. Διαρκούν 90 λεπτά και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 8,50 ευρώ.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο, όπου διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.