Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μοιράστηκαν 6.200 τρόφιμα στην Πάτρα σε ένα χρόνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου ζητάει τη βοήθεια όλων για να στηριχθούν άπορες οικογένειες.

Τις μέρες των εορτών οι ελλείψεις φαίνονται πιο έντονα, αν και είναι σκληρές για εκείνους που τις βιώνουν, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης γίνονται όλο και πιο εμφανείς, με πολλές οικογένειες της Πάτρας, να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη.

Πολλοί ζητούν τη βοήθεια της εκκλησίας. Στο πλαίσιο αυτό και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, την τελευταία πενταετία έχει καθιερώσει, παράλληλα με την οικονομική συνδρομή, τη συγκέντρωση τροφίμων και την άμεση διανομή τους σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Μόνο το 2012 ο ιερός ναός με τη βοήθεια ενοριτών συγκέντρωσε και διέθεσε, όπως αναφέρει, 6.200 κιλά τρόφιμα (ρύζι, μακαρόνια, άλλα είδη ζυμαρικών, ζάχαρη, φακές, φασόλια, γάλα, λάδι και κρέας).

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που μοιράστηκε στους πιστούς χθες, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, αναφέρεται ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και πως το ταμείο του ναού δεν μπορεί να τις καλύψει όλες.

Γι’ αυτό τους παρακαλεί να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ενορίας και ο καθένας να προσφέρει λίγα τρόφιμα, ανάλογα με τις δυνατότητές του, ιδιαίτερα τώρα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Επίσης σημειώνεται ότι «κατά την παράδοση των ειδών στον Ιερό Ναό λαμβάνετε σχετική απόδειξη προσφοράς κι ακόμα πως και η μικρότερη ποσότητα καταγράφεται και ο οποιοσδήποτε έλεγχος, είναι ανά πάσα στιγμή καλοδεχούμενος».


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.