Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Καθυστερήσεις στην πειθαρχική δικαιοσύνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν κινείται με καλούς ρυθμούς η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης» παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά υποστήριξε ότι η προσπάθεια εντείνεται και σημειώνεται πρόοδος.

«Μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν περιπτώσεις που είχαν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες και δεν είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες» εξήγησε ο υπουργός που τόνισε ότι «ο κ. Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία. Θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει, ενώ θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό».

Μάλιστα υποστήριξε ότι υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει: « Περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης…. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προχθές την προσφυγή διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας. Ήταν μια πρώτη δικαίωση της νομιμότητας των πράξεών μας».

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε και τις συζητήσεις γύρω από τις αποζημιώσεις των βουλευτών λέγοντας ότι «πριν από δύο χρόνια είχα στείλει επιστολή στους συναδέλφους μου βουλευτές, με την οποία ζητούσα να παραιτηθούμε από κάποια προνόμια ώστε να είμαστε εναρμονισμένοι με το κοινό αίσθημα και να συμμετέχουμε χωρίς υπερβολές και χωρίς λαϊκισμούς στην προσπάθεια. Δεν είχα βρει ανταπόκριση» και τόνισε ότι το πόθεν έσχες των βουλευτών δεν παρουσιάζονται με τρόπο εύληπτο: «Λείπει επίσης η ιστορική εξέλιξη των πόθεν έσχες. Πρέπει ο πολίτης να μπορεί να βλέπει το πρώτο πόθεν έσχες και το τελευταίο κάθε βουλευτή. Είναι μια πρόταση την οποία έχω καταθέσει εδώ και πολύ καιρό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.