Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Στην αναμονή χιλιάδες μαθητές για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ- ΑΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακόμα περιμένουν τα αποτελέσματα οι μαθητές με αθλητικές διακρίσεις.

Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει παράξενο αφού οι βάσεις εισαγωγής ανακοινώνονται κάθε χρόνο στα τέλη του Αυγούστου ωστόσο υπάρχει μια κατηγορία μαθητών που ακόμα περιμένει τα αποτελέσματα. Πρόκειται για την κατηγορία των μαθητών που έχουν αθλητικές διακρίσεις και που εισάγονται σε επιπλέον ποσοστό των θέσεων σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ υπάρχουν και κάποιοι που εισάγονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό.

Αν και η διαδικασία υποβολής των σχετικών εγγράφων για τη διεκδίκηση των θέσεων που προσφέρονται στους αθλητές έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αν και έχουν περάσει 2 περίπου μήνες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την 1η Νοεμβρίου ενώ οι εγγραφές πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 6 έως και 13 του ιδίου μήνα.

Το 2011 η ανακοίνωση είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου και οι εγγραφές πραγματοποιήθηκαν 10 -18 Νοεμβρίου. Φέτος υπάρχει καθυστέρηση που αυξάνει την αγωνία των μαθητών. Μάλιστα πολλοί υποψήφιοι αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολής τους όταν σε κάποια τμήματα τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου.

Πάντως πιο τυχεροί αναμένεται να είναι όσοι εισαχθούν σε πανεπιστήμια που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα.

Προς ενημέρωση των αθλητών παραθέτουμε τα όσα απαιτούνταν το προηγούμενο έτος για την εγγραφή τους στα πανεπιστήμια.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2012

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:

α) Αίτηση εγγραφής.

β) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή, πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα Σχολή εισαγωγής τους.

γ) Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Διευκρινίζεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα σταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.