Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η οικογένεια που δεν έχει ανάγκη την τηλεόραση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατό προκλήσεις που «νίκησαν» το... χαζοκούτι.

Είναι ένα ζήτημα για τους γονείς πώς να διαχειριστούν την «προσκόλληση» των παιδιών τους στην τηλεόραση. Οι Tim και Kerry Meek βρήκαν έναν τρόπο που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός αλλά και διασκεδαστικός για τις δύο τους κόρες Amy και Ella: τους παρουσίασαν εκατό δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, οι οποίες υλοποιήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο.

Σήμερα τα κορίτσια, μόλις διέγραψαν από τη λίστα την τελευταία- που ήταν να κοιμηθούν σε κάτι μεταξύ αιώρας και σκηνής, που κρέμεται ανάμεσα σε δέντρα- βοηθούν τις γονείς να καταγράψουν τις προκλήσεις του επόμενου 12μήνου.

Όσο για την τηλεόραση, βλέπουν τρεις ώρες την εβδομάδα.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων ήταν να φτιάξουν και να φάνε σούπα από τσουκνίδα, να δουν μια βροχή μετεωριτών από την παραλία, να επισκεφθούν σπήλαια, να κάνουν καγιάκ και πεζοπορία. Όλες οι δραστηριότητες κόστισαν, σύμφωνα με τη Daily Mail, κάτω από 500 λίρες και υλοποιούνταν είτε κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Nottinghamshire, είτε σε εκδρομές στο Northumberland, τη Σκωτία, το Pembrokeshire και τα νοτιοδυτικά της Αγγλίας.

«Οι φίλοι μας περνούν πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή, ευτυχώς εμείς είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι άλλο» είπε η Ella.

«Είμαστε κανονικοί άνθρωποι, δεν έχουμε καμία τάση προς την περιπέτεια από μόνοι μας αλλά βλέποντας τα παιδιά μας να μεγαλώνουν θέλαμε να έχουν ισορροπία στη ζωή τους», δήλωσε ο 44χρονος Tim.

Στις «δοκιμασίες» περιλαμβανόταν και μία που θα δοκίμαζε τις κοινωνικές δεξιότητες των κοριτσιών καθώς έπρεπε να σταθούν μπροστά σε όλο τους το σχολείο και να μιλήσουν υποστηρίζοντας μία φιλανθρωπική οργάνωση.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.