Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Θέλουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με άγριες διαθέσεις και ως προς το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών φτάνει η τρόικα, ενώ την ίδια στιγμή τραπεζικά στελέχη σημειώνουν πως δεν πρέπει να υπάρξει οριζόντια απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης σε τελευταίες επαφές που υπήρξαν, για την ακρίβεια προ δεκαπενθημέρου, έλαβε μηνύματα από τους δανειστές που ερμηνεύονται ως «σκληρή» στάση απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης να θεσπίσει την προστασία της κύριας κατοικίας κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων ομάδων για χρέη τους απέναντι στις τράπεζες.

Πηγές αναφέρουν ότι «χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θεωρούν ότι οι πλειστηριασμοί πρέπει να απελευθερωθούν, προκειμένου δανειολήπτες που έχουν τη δυνατότητα της πληρωμής των δανείων τους, αλλά και οι τράπεζες, από την άλλη μεριά, να κινητοποιηθούν και να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις».

Ενδεικτικές της ανυποχώρητης στάσης τους είναι ακόμη και οι ενστάσεις που έγειραν απέναντι στην απαγόρευση της διενέργειας των πλειστηριασμών: «Από τη μια επιτρέπεται τις κατασχέσεις για χρέη έναντι του δημοσίου και από την άλλη απαγορευόνται για οφειλές απέναντι στις τράπεζες...;» ήταν ένας από τους ισχυρισμούς της τρόικας στη διάρκεια τελευταίων συζητήσεων με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Εξάλλου, αντίθετοι στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών είναι οι Έλληνες τραπεζίτες.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αν η κυβέρνηση άρει το καθεστώς προστασίας για την πρώτη κατοικία, τότε θα έχει ανοίξει «τον ασκό του Αιόλου» και οι συνέπειες αυτής της πράξης δεν μπορούν να υπολογισθούν.

Οι τραπεζίτες υποστηρίζουν πως η αγορά θα καταρρεύσει και, μάλιστα, σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Τα σπίτια στους πλειστηριασμούς θα τα κτυπήσουν τα λεγόμενα "κοράκια"».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.