Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Άδεια ταμεία, βαριές εφημερίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με 250 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού, ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και πόρους με το...σταγονόμετρο, το Κρατικό της Νίκαιας υποδέχεται περίπου 1.500 ασθενείς σε κάθε εφημερία.

Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη, έπειτα από το κλείσιμο του γειτονικού «Αγία Βαρβάρα». Υποδέχεται σταθερά περισσότερους ασθενείς στην εφημερία του, με λιγότερο προσωπικό και πόρους.

Ο προϋπολογισμός του έχει εξαντληθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και αγοράζει φάρμακα και υλικό με ένα συμπληρωματικό κονδύλι 450.000 ευρώ που του διέθεσε το υπουργείο Υγείας. Το νοσοκομείο αναστέλλει όλους τους διαγωνισμούς για εξοπλισμό που είχε προγραμματίσει για το 2014, προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες.

«Τρώμε από τις σάρκες μας», σχολιάζουν γιατροί και εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι, για να αντεπεξέλθει στη δύσκολη συγκυρία, το νοσοκομείο έχει περιορίσει στο ελάχιστο το κρέας από τη διατροφή των ασθενών, υποκαθιστώντας το με κοτόπουλο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν 250 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολόγων εργαστηρίων, οι οποίοι είναι άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ειδικά υπό συνθήκες εφημερίας.

Ελλείψεις καταγράφονται και σε ιατρικές ειδικότητες, όπως είναι ωτορινολαρυγγολόγοι, παιδοχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί και γυναικολόγοι.

Πριν από μερικούς μήνες, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου είχαν στείλει έγγραφο στο υπουργείο Υγείας, με το οποίο ενημέρωναν ότι το κονδύλι για τις λειτουργικές δαπάνες θα τελείωνε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπήρξε μία...επείγουσα παρέμβαση και βρέθηκαν κάποια (λίγα) χρήματα, προκειμένου να μπορούν να αγοραστούν φάρμακα και υλικό. Τα χρήματα αυτά τελειώνουν και η κατάσταση γίνεται δραματική.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.