Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

«Φρένο» από τις περιφέρειες για τις Κυριακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αντιπεριφερειάρχες άρχισαν να εκδίδιουν σταδιακά τις αποφάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων των περιοχών τους εκτός από τις επτά Κυριακές (τέσσερις στις αντίστοιχες εκπτωτικές περιόδους, δύο πριν από τα Χριστούγεννα και μία την Κυριακή των Βαΐων).

Έτσι στην περιφερειακή ενότητα του κεντρικού τομέα Αθηνών, σύμφωνα με την απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Άννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου, δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Δάφνης, Υμηττού, Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Καισαριανής πέραν προαναφερόμενων Κυριακών.

Αντίστοιχη απόφαση εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς. Και στη Λάρισα, σύμφωνα με απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Ρένας Καραλαριώτου, τα μαγαζιά δεν θα είναι ανοιχτά πέραν των επτά Κυριακών. Εξαιρείται η παραλιακή ζώνη της Λάρισας αλλά και ο Τύρναβος την Κυριακή της Αποκριάς.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπεριφερειάρχης, Θεοφάνης Παπάς, αποφάσισε τη λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στον Δήμο της Θεσσαλονίκης και μία την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Στο Κιλκίς, ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Γκουντενούδης, αποφάσισε τη λειτουργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει πως πέρα από τις επτά Κυριακές και εφόσον το επιτρέψουν οι αντιπεριφερειάρχες, μπορούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα κάτων των 250 τ.μ. που δεν είναι σε οργανωμένους εμπορικούς χώρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.