Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΕΛΠΝΟ-Ολοκληρώνεται ο έλεγχος για τις παράνομες προσλήψεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην τελική ευθεία περνά η ανάκριση για την υπόθεση παράνομων προσλήψεων στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 2005, για την οποία είναι υπόλογοι, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, συνολικά δεκατέσσερα πρώην στελέχη και υπάλληλοι του Οργανισμού.

Η δικογραφία, που χειρίζονται Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς, αφορά παράνομες προσλήψεις 140 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί, μετά από την εισαγγελική έρευνα, είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και αφορούν τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, απάτης και ψευδούς βεβαίωσης, και στρέφονται, ανά περίπτωση, κατά του πρώην προέδρου και πρώην μελών του ΔΣ, αλλά και σε βάρος υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ήδη, ενώπιον των ανακριτών έχουν απολογηθεί - και αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγυοδοσίας και περιοριστικών όρων - εμπλεκόμενοι στην υπόθεση οι οποίοι φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται. Μάλιστα σε έναν εκ των κατηγορουμένων υπαλλήλων οι ανακριτές και ο εισαγγελέας έκριναν ότι για να παραμείνει ελεύθερος πρέπει να του επιβληθεί υψηλή χρηματική εγγύηση, που ορίστηκε στο ποσό των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Οργανισμός προέβη το 2005 σε απευθείας προσλήψεις περίπου 140 διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι ακολούθως αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με μεταβολή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με πόρισμα ελεγκτών του υπουργείου Υγείας -στο οποίο επισημαίνονταν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ χρειαζόταν επιστημονικό και όχι διοικητικό προσωπικό- είχαν γίνει χωρίς την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών και γενικότερα κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Υπήρξαν, επίσης, περιπτώσεις όπου υπάλληλοι πληρώνονταν πριν προσληφθούν, καθώς αν και οι επίμαχες προσλήψεις έγιναν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2005, εν τούτοις όλοι εμφανίζονται να έχουν προσληφθεί στις 23 Μαΐου 2005.

Σκέλος της υπόθεσης αφορά και την έγκριση από τον Οργανισμό, την επίμαχη περίοδο, χορήγησης επιδόματος ύψους 2.200 ευρώ, μηνιαίως, σε γιατρό που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την είσπραξή του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.