Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στο τραπέζι η καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας σε Μακεδονία και Ήπειρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπό τον Σταύρο Καλαφάτη
.
Ο ουσιαστικός συντονισμός και η συνέχιση της συνεργασίας όλων των φορέων, με την υποστήριξη του αρμόδιου υπουργείου, για την καταπολέμηση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Στ. Καλαφάτη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

«Η κατασπατάληση αυτού του ανεκτίμητου φυσικού πόρου, όπως είναι το δάσος, θα πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο» δήλωσε κατηγορηματικά, αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Καλαφάτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα της λαθροϋλοτομίας βρίσκεται «πολύ ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, καθώς είναι ένα πρόβλημα που έχει έντονες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο εντείνει την προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «στις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιδιώκεται η κάλυψη μίας προσωπικής ανάγκης, ειδικά για τους κατοίκους των ορεινών όγκων, υπάρχει η δυνατότητα έγκρισης, με τη συνδρομή της δασικής υπηρεσίας».

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι οι ενέργειες που, ήδη, καταβάλλονται, όπως οι πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, έχουν αποτέλεσμα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ικανοποιητικό περιορισμό του φαινομένου, σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα Αλβανών στα ελληνικά δάση της μεθορίου, όπου τα περάσματα διευκολύνουν την λαθροϋλοτομία, ο υπουργός είπε ότι δεσμεύεται να συνεργαστεί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ώστε να μπορέσουν, από κοινού, να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις οι οποίες θεωρεί πως θα είναι και αρκετά αποτελεσματικές.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.