Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Economist για τις αυτοκτονίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ελλάδα και αυτοκτονία: Ένα δύσκολο θέμα για κήρυγμα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Economist, στο οποίο περιγράφεται η ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας εν μέσω του μνημονίου και της λιτότητας.

«Μία από τις πιο θλιβερές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαίνεται στην Ελλάδα είναι ότι οι αυτοκτονίες αυξάνονται σταθερά, σε μια χώρα όπου αυτός ο αριθμός ήταν κάποτε πολύ χαμηλός» αναφέρει το περιοδικό και συνεχίζει:

«Οι επίσημες στατιστικές είναι μεν αρκετά αρνητικές, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως υποβαθμίζουν το φαινόμενο».



Στη συνέχεια το «Economist» παραθέτει στοιχεία της ΜΚΟ «Κλίμακα» για τις αυτοκτονίες του 2010 και του 2011 όπου σημειώνεται μεγάλη αύξηση, καθώς από τους 336 άνδρες και 41 γυναίκες το 2010, ο αριθμός αυξήθηκε σε 393 άνδρες και 84 γυναίκες. Η «Κλίμακα» σύμφωνα με τον Economist, επισημαίνει πως οι σοβαρές περιπτώσεις αυτοκτονιών είναι 15 με 20 φορές πιο συχνές από όσες καταγράφονται.

«Κάθε τόσο μια δραματική πράξη απελπισίας ξεπερνά τη φαντασία» αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ φέρνει ως παράδειγμα τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό την περασμένη άνοιξη που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο έλεγε πως δε μπορούσε να αντέξει στην ιδέα του να ψάχνει στα σκουπίδια για τροφή και να γίνει βάρος στο παιδί του. Μάλιστα στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται πως όποιος ξέρει καλά την Ελλάδα, σίγουρα μπορεί να σκεφτεί για τουλάχιστον έναν άνθρωπο του οποίου ο θάνατος προήλθε από την οικονομική απόγνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.