Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υγειονομικούς ελέγχους σε κυλικεία και σχολικές μονάδες του Πειραιά, πραγματοποίησαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ελέγχθησαν τριάντα δύο σχολικά συγκροτήματα, ως προς τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοινόχρηστους χώρους και τις αίθουσες σίτισης.

Σε ορισμένα απ' αυτά, δόθηκαν συστάσεις για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών ενώ, όπου κρίθηκε απαραίτητο, απεστάλησαν έγγραφα προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες των σχολείων προκειμένου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων, όπως για παράδειγμα της ύδρευσης, της αποχέτευσης αλλά και επισκευαστικών εργασιών.

Έλεγχοι έγιναν, επίσης, σε τριάντα κυλικεία σχολείων, στους υπεύθυνους των οποίων έγινε ενημέρωση για την ισχύουσα νομοθεσία και δόθηκαν συστάσεις για περαιτέρω βελτίωση των υγειονομικών όρων λειτουργίας τους.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής μας. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν οι έλεγχοι στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων. Ήδη οι επόπτες Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς ελέγχους στα σχολικά συγκροτήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι που η μέχρι σήμερα εικόνα τόσο στις σχολικές αίθουσες και τους βοηθητικούς χώρους των σχολείων όσο και στα σχολικά κυλικεία είναι η ενδεδειγμένη, πλην λίγων εξαιρέσεων» τόνισε σε δηλώσεις τους ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.