Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Παναγιώτης Κοκκόρης: «Παρελθόν η ταλαιπωρία των αναπήρων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύ σύντομα η χώρα μας θα αποκτήσει το εθνικό μητρώο ατόμων με αναπηρία. Είναι το τελευταίο βήμα στην προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο, προκειμένου οι πολίτες που αντιμετωπίζουν μόνιμα και σοβαρά προβλήματα υγείας να πάψουν να ταλαιπωρούνται.

Όπως διευκρινίζει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, έχει ήδη συσταθεί η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή με σκοπό την δημιουργία ενιαίου πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το Δημόσιο, καθώς και τον καθορισμό των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ' αόριστον.

Σύντομα ολοκληρώνει την γνωμοδότηση για τον καθορισμό των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας θα καθορίζεται επ' αόριστον. Η απόφαση αυτή είναι ένα πάγιο αίτημα των Ατόμων με Αναπηρίες, με στόχο οι δικαιούχοι να μην ταλαιπωρούνται με συνεχείς διαδικασίες επανελέγχου και θα αποσυμφορήσει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία των ΚΕΠΑ.

Επιπρόσθετα, η επιτροπή ολοκλήρωσε την αντιστοίχιση των βασικών παθήσεων του ενιαίου πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας ώστε τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να προχωρήσουν στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων η οποία θα απελευθερώσει από τα τελωνεία της χώρας τουλάχιστον 1500 αυτοκίνητα για να αποδοθούν στους δικαιούχους.



Πηγή: http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.