Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πως και τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό», σε ερωτήσεις για θέματα που αφορούν τους ΑμεΑ, τον ΕΟΠΥΥ, τα φακελάκια, τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, το μνημόνιο. Δείτε τα σχετικά άρθρα και τα βίντεο.


----------

Τι είπε για τα "φακελάκια'';

Την πρότασή του ώστε να μειωθούν τα λεγόμενα «φακελάκια» των γιατρών παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου περιέγραψε στον Άδωνι Γεωργιάδη μία περίπτωση όπου γιατρός ζήτησε φακελάκι από ασθενή.

«Ο ζωγράφος Γιώργος Εγγονίδης, που ζει στο εξωτερικό, μου είπε ότι η μητέρα του, η οποία έχει πρόβλημα στο μάτι της πήγε να χειρουργηθεί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί της είπαν ότι πρέπει να περιμένει έξι μήνες. Την έστειλαν στον γιατρό και εκείνος της είπε ότι αν θέλει να πάει στο νοσοκομείο, θα περιμένει έξι μήνες αλλιώς θα τη χειρουργήσει ο ίδιος ιδιωτικά σε μία εβδομάδα. Και βρέθηκε η γυναίκα αυτή να πληρώνει την επέμβαση χωρίς συμμετοχή του ασφαλιστικού της φορέα».

Ο υπουργός απάντησε: «Θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους».

Δείτε το βίντεο:





----------

Τι είπε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία; 

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό" με αφορμή την ερώτηση του μέλος της ΕΙΝΑΠ στο ΑΤΤΙΚΟΝ Ισαβέλλα Μαργαρά η οποία έκανε λόγο για τραγική έλλειψη προσωπικού, για ράντζα που έχουν φτάσει μέχρι το κυλικείο και για κλειστά κρεβάτια στην εντατική.

"Όταν πήγα είχαμε 120 ράντζα, τώρα έχουμε 80" είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. "Λέει ψέματα ότι έχουν μειωθεί τα ράντζα", απάντησε η πολίτης που βρισκόταν στο στούντιο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο ΑΤΤΙΚΟΝ, όπου όπως είπε δεν τον άφηναν να μπει μέσα. Η ένταση κορυφώθηκε όταν το μέλος της ΕΙΝΑΠ, αναφερόμενη σε μελλοντική επίσκεψη του υπουργού Υγείας, είπε ότι "θα τον υποδεχόμαστε αγωνιστικά όπως του αξίζει".

"Όταν πήγα στο Αττικόν επειδή ήταν η έναρξη της θητείας μου δεν εφήρμοσα το νόμο. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Είμαι εκλεγμένος βουλευτής με σταυρό, διορισμένος υπουργός και έχω συνταγματική υποχρέωση να πηγαίνω στα νοσοκομεία. Όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να ασκήσω τα καθηκοντά μου, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος σημαίνει απόλυση, δηλαδή αυτοδίκαιη αργία", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας.

Δείτε το βίντεο από το STAR



----------

Τι είπε για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ;

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο ΕΟΠΥΥ θα έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του, υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




----------
Τι είπε σε ερώτηση που του έθεσε εκπρόσωπος γονέων με παιδιά ΑΜΕΑ;

«Ντρέπομαι και σας ζητάω συγνώμη» απάντησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό», σε ερώτηση που του έθεσε εκπρόσωπος γονέων με παιδιά ΑΜΕΑ.

«Έχετε δίκιο, έχουμε μείνει πολύ πίσω. Είμαστε ανακόλουθοι ως κράτος. Εγώ ως υπουργός Υγείας ντρέπομαι για αυτό. Ντρέπομαι και σας ζητάω συγνώμη», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο:



----------

Τι είπε επίσης για τον ΕΟΠΥΥ;


"Όποιος κάνει επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ- δικαίωμα του- ο ΕΟΠΥΥ κόβει τη σύμβαση μαζί του" τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Όποιος αρνηθεί σε ασφαλισμένο μας υπηρεσία, ο ΕΟΠΥΥ με αυτόν δουλειά δεν έχει. Εγώ σας το ξεκαθάρισα" είπε και συνέχισε:

"Θα κάνουμε το παν να σας πληρώσουμε. Εγώ πουλάω βιβλία και παίρνω επιταγές δωδεκάμηνες και σας χρωστάμε 5άμηνα. Μια χαρά είστε για την αγορά"

"Εάν δεν θέλετε αυτή τη σύμβαση σας αποδεσμεύω. Απειλές το κράτος δεν δέχεται. Συνεννοημένοι. Νέτα-σκέτα", προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο από το STAR




----------

Τι είπε για το μνημόνιο;

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας προκάλεσε η επισήμανση ενός πολίτη, άνεργου και ανασφάλιστου, ο οποίος κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ότι από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακός.

"Με έχετε ακούσει να είμαι αντιμνημονιακός ένα δευτερόλεπτο της ζωής μου;" απάντησε ο υπουργός Υγείας , καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Είμαι ο πιο μνημονιακός βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με διαφορά. Με είπατε αντιμνημονιακό. Μη μου το ξαναπείτε. Αυτό είναι βρισιά για μένα. ", τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: "Μα να με πείτε και αντιμνημονιακό; Για ποιον με περάσατε;"



----------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.