Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Coca-Cola Τρία Εψιλον: Ανακαίνισε πέντε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία της εταιρίας Coca Cola Τρία Έψιλον για την ουσιαστική βελτίωση σχολικών κτιρίων στο νομού Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από δύο χιλιάδες μαθητές του Νομού Θεσσαλονίκης βρήκαν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα σχολεία τους ουσιαστικά βελτιωμένα, ύστερα από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου!» της Coca-Cola Τρία Έψιλον.




Με στόχο την έμπρακτη στήριξη της περιοχής της Θεσσαλονίκης, στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά από το 1971, η Coca-Cola Τρία Έψιλον παρέδωσε στις αρμόδιες τοπικές Αρχές ένα πλήρως ανακαινισμένο σχολείο και τέσσερα βελτιωμένα σχολικά κτίρια στους δήμους Παύλου Μελά, Κορδελιού-Εύοσμου, Θεσσαλονίκης, Ωραιοκάστρου και Πυλαίας-Χορτιάτη, μετά την ολοκλήρωση των επισκευαστικών και βελτιωτικών εργασιών που ανέλαβε.

Οι δήμοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και οι περισσότεροι από 33.000 πολίτες από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή και ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος και φέτος.



Τα ανακαινισμένα σχολεία
Τόσο στο σχολείο που αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού (14ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης), όσο και στα υπόλοιπα σχολεία που αναδείχθηκαν πρώτα σε ψήφους στους συμμετέχοντες Δήμους (1o & 14ο Δημοτικά Σχολεία Εύοσμου, 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Δρυμού και 1ο & 2ο Δημοτικά Φιλύρου), η εταιρεία υλοποίησε σειρά επισκευαστικών και βελτιωτικών εργασιών, μεταξύ των οποίων, εξωτερικές και εσωτερικές βαφές κτιρίων/χώρων, επισκευές στέγης, επισκευές και βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων (ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση γηπέδων, τοποθέτηση ιστών για βόλεϊ, βαφή μπασκετών, τοποθέτηση περίφραξης, κ.ά., αντικατάσταση ή τοποθέτηση φύλλων θυρών, εργασίες σε προαύλιους χώρους (τοποθέτηση και διαμόρφωση καθιστικών, φύτευση πρασίνου, επισκευή σκεπάστρων, κ.ά.), αλλαγή δαπέδων, επισκευή στέγης, τοποθέτηση αντιολισθητικής μεμβράνης σε σκαλοπάτια και κατασκευή κάγκελου με κουπαστές στις ράμπες ΑΜΕΑ. 

Σημειώνεται ότι η επιλογή των σχολείων στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες και φέτος έγινε μέσα από ανοιχτή ψηφοφορία στη σελίδα του προγράμματος στο Facebook (https://www.facebook.com/tosxoleiopoutheleis) και μέσα από ειδικά έντυπα ψηφοφορίας σε κεντρικά σημεία στους συμμετέχοντες δήμους.



Το προφίλ της Coca-Cola Τρία Εψιλον
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον διατηρεί σημαντική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, με σταθερή δέσμευση στην τοπική κοινωνία. Δραστηριοποιείται δε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί την έδρα της εταιρείας για τη Βόρεια Ελλάδα, από το 1971.

Απασχολεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη περίπου 200 εργαζόμενους, οι οποίοι προέρχονται από τις γύρω περιοχές, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά την τοπική κοινωνία (σ.σ. συνολικά στην Ελλάδα απασχολεί 1.500 εργαζόμενους). Θεωρώντας ως σημαντικότερο κεφάλαιό της τους ανθρώπους της, η Coca Cola Τρία Έψιλον δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή, την εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος, επενδύθηκαν συνολικά περισσότερες από 4.444 ώρες στην εκπαίδευση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων στη μονάδα της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερους από 50 τοπικούς ΜΚΟ περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα και τα τελευταία τρία χρόνια έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 150 δράσεις κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Το 98% των προϊόντων που διακινείται στην ελληνική αγορά, παράγεται στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται στην ελληνική αγορά, η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 160 εκατ. ευρώ από το 2012.
Αποτελεί σημαντικό πελάτη για 4.500 προμηθευτές και σημαντικό προμηθευτή για 120.000 σημεία πώλησης ενώ τα τελευταία 10 χρόνια η εταιρεία έχει αποδώσει στο κράτος (μέσω φορολογικών, εργοδοτικών εισφορών, κ.λπ.) περίπου 1 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.