Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δημόσιο: Ποιοι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπουργείων, δημόσιων φορέων και οργανισμών θα κρίνουν τις εξαιρέσεις των υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι συγκεκριμένες διευθύνσεις είναι καθ’ ύλην αρμόδιες τόσο για την επικαιροποίηση των υπηρεσιακών φακέλων του προσωπικού τους, όσο και για τον έλεγχο των δικαιολογητικών που μπαίνουν στη διαθεσιμότητα, ώστε να μην ενταχθούν οι εργαζόμενοι για τους οποίους προβλέπονται εξαιρέσεις και συγκεκριμένα οι:

- Υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

- Πολύτεκνοι.

- Όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους με αναπηρία άνω του 67% και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

- Εργαζόμενοι που έχουν μονογονεϊκές οικογένειες.

- Ο ένας σύζυγος, στην περίπτωση που και οι δύο είναι δημόσιοι υπάλληλοι

- Οι 1862 υπάλληλοι που επί υπουργίας Αντώνη Μανιτάκη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις με βάση το πρώτο πρόγραμμα κινητικότητας και -όπως έχει διευκρινίσει σε εγκύκλιό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό, αφού πρόσφατα κρίθηκαν ως αναγκαίοι από τους φορείς για την κάλυψη κενών θέσεων.

- Οι συγγενείς των θανόντων σε ώρα υπηρεσίας δημόσιων λειτουργών.

- Οι υπηρετούντες σε εγκαταστάσεις διεθνών οργανισμών (ΝΑΤΟ κλπ), οι οποίοι μισθοδοτούνται από τους διεθνείς οργανισμούς και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.