Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση του Γιάννη Κεφαλογιάννη για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροποποίηση της διαδικασίας υπαγωγής των συνταξιούχων ΑμεΑ του ΟΓΑ στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κατέθεσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, έχει παρατηρηθεί στο Νομό μας η ταλαιπωρία των συνταξιούχων που θέλουν να υπαχθούν στο Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Η ταλαιπωρία αυτή είναι επαυξημένη για τους συνταξιούχους αναπηρίας του ΟΓΑ, που δεν έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν το αντίστοιχο πεδίο στο Ε1 και παραπέμπονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Στη συνέχεια, παραπέμπονται στα ΚΕΠΑ για να εκδοθεί η απόφαση αναπηρίας, η οποία μεταβιβάζεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στις ΔΟΥ, ώστε να εκδώσουν την απαιτούμενη βεβαίωση προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η προαναφερθείσα διαδικασία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μια ευπαθή κοινωνική ομάδα που στο μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από αγροτικές περιοχές του νομού μας. Στην επιστολή του ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής προτείνει να ισχύσει και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ η πρόσφατη εγκύκλιος της Διεύθυνσης Παροχών Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ (Υ70/7/3-4-2013 και ΑΔΑ: ΒΕΑΦ4691ΩΓ-ΘΩ1), σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται της διαδικασίας πιστοποίησης από τα ΚΕΠΑ οι ασφαλισμένοι που έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις συνταξιοδότησής τους πριν από την 01/09/2011, θεωρώντας ότι καλύπτεται το τεκμήριο της οριστικής αναπηρίας. Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το κράτος οφείλει να αντιμετωπίζει τους ασφαλισμένους χωρίς διακρίσεις, τονίζοντας ότι η προτεινόμενη ρύθμιση μειώνει τη συμφόρηση των ΚΕΠΑ και των ΔΟΥ και αποτρέπει την ταλαιπωρία των συνταξιούχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.